Bez naplate rominga od sledeće godine na Balkanu

Izvor: gDestinacija.com, 29.Avg.2014, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez naplate rominga od sledeće godine na Balkanu

Krajem septembra u Budvi biće potpisan Sporazum regulatornih agencija po kojem će 2015. biti ukinut roming za korisnike mobilne telefonije iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Turske, prenele su podgoričke Vijesti. - Besplatan roming biće omogućen od početka naredne godine, jer je neophodno da države regiona potpišu prve sporazume, prilagode svoje zakonodavstvo toj novini, a lokalni operateri da se prilagode novinama – rekao je direktor Agencije za elektronske komunikacije Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu gDestinacija.com << Gore Zoran Sekulić. Ta agencija je objasnila da je cilj ukidanje svih troškova rominga – za pozive, SMS poruke i prenos podataka. U Agenciji očekuju “moguće negodovanje” mobilnih operatera zbog manjih prihoda ukidanjem rominga. Ministar trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić je ranije najavio da će krovni sporazum o uvođenju regionalne zone besplatnog rominga biti potpisan krajem septembra u Budvi. Ljajić je rekao da je o tome već postignuta saglasnost vlada i telekomunikacionih tela Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Turske i da je plan da im se uskoro pridruže BiH i Kosovo. Građani EU od 1. jula plaćaju roming 55 odsto manje što je deo najnovije odluke o dozvoljenim roming tarifama i korak ka konačnom ukidanju te tarife, najkasnije do kraja 2015. godine.

Nastavak na gDestinacija.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KONAČNO Od 2015. biće ukinut roming među ovim zemljama u regionu!

Izvor: 24sata, 29.Avg.2014

Krajem septembra u Budvi će biti potpisan sporazum regulatornih agencija po kojem će 2015. biti ukinut roming za korisnike mobilne telefonije iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Turske...Zoran Sekulić, direktor Agencije za elektronske komunikacije Crne Gore, rekao je da će besplatan roming...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta gDestinacija.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta gDestinacija.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.