Izvor: B92, 21.Okt.2011, 05:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoput stiže kad se muftije pomire

Beograd -- Ako se muftije pomire i dogovore Turska je, sa oko 330 miliona evra, spremna da finansira trasu autoputa Beograd - Južni Jadran preko Peštera.

Više medija u Bosni i Sandžaku objavilo je informaciju, pozivajući se na dobro obaveštene izvore u Ankari da će, ako dođe do pomirenja u Islamskoj zajednici Srbije, što bi značilo i trajnu stabilizaciju stanja u Sandžaku, Turska, sa oko 330 miliona evra i u dogovoru sa Vladom Srbije, finansirati trasu autoputa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograd - Južni Jadran preko Peštera.

Radovi bi po, ovim informacijama, trebalo da počnu vrlo brzo, najverovanije pre izbora u Srbiji.

U Novom Pazaru u četvrtak niko nije hteo da komentariše ove informacije, a krajem prošle nedelje ministri Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin potvrdili su da je izgradnja autoputa preko Peštera "prioritet svih prioriteta" u budućem razvoju Peštera, Sandžaka i cele zapadne Srbije.

Nekoliko turskih pompanija pokazivalo je i ranije interesovanje da učestvuje u izgradnji puta preko Peštera i da svojim sredstvima pomognu realizaciju ovog projekta.

Izgradnju autoputa narodu Sandžaka - Raške oblasti obećali su i predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Turske Redžep Taib Erdogan prilikom prošlogodišnje posete Novom Pazaru.

Turci su obećavali i učešće u izgradnji industrijske zone u Leskovi kod Tutina i pomoć u izgradnji magistralnih puteva Novi Pazar - Sjenica i Novi Pazar - Tutin.

Do sada je konkretna pomoć (kredit turske Eksim-banka od 30 miliona evra) stigla samo za temeljnu rekonstrukciju magistralnog puta Novi Pazar - Sjenica koja je počela pre nekoliko dana. Industrijska zona u Leskovi još je samo "ledina", a za trasu puta Novi Pazar - Tutin tek se priprema glavni projekat.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.