Trsteničani dočekali svoju Nadu šampionku Evrope

Izvor: Objava, 05.Apr.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trsteničani dočekali svoju Nadu šampionku Evrope

Trstenik -Veliki broj trsteničana svečano je dočekao u hali sportova
njihovu Evropsku šampionku u karateu, državnu reprezentativku,trenera seniorske reprezentacije Srbije i trsteničkog KK"Prva petoletka" Nadu Sarić. Ona se sa Evropskog prvenstva za seniore u Dablinu (Irska) vratila sa još jednom zlatnom medaljom i tako potvrdila svoje mnogo puta dokazane kvalitete u ovom sportu.U apsolutnoj kategoriji ona je u polufinalu pobedila nemačku reprezentativku a zatim u finalu i engleskinju.

- Presrećna sam verujte,hvala vam svima na ovom dočeku koji ste mi priredili,pripreme pred ovo takmičenje sam odradila sa velikom upornošću i zalaganjem i eto uspela sam.Ne može se opisati rečima taj osećaj kada ste na pobedničkom postolju a tim povodom slušam i pevam našu srpsku himnu. Našu reprezentaciju su tamo činile nas osam takmičarki.U ukupnom plasmanu zauzele smo četvrto mesto. Ja sam prva žena iz Srbije koja je osvojila zlatnu medalju u apsolutnoj kategoriji karate-borbe na prvenstvu Evrope.Još jednom vam se svima zahvaljujem na ovakvo lepom i srdačnom dočeku,obećavam vam nove medalje u narednom periodu", kazala je tim povodom šampionka Nada Sarić.

Trostruki je sportista godine u trsteničkoj opštini,skoro 30 godina je u ovom sportu,kome je posvetila deo sebe i osvojila preko 100 medalja i drugih priznanja.

Dragan Ivanović