Spektakl u režiji najboljih pilota Balkana

Izvor: Danas, 04.Sep.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl u režiji najboljih pilota Balkana

Trstenik - Prvenstvo Srbije u aero reli i preciznom letenju biće održano od 3. do 6. septembra na aerodromu u Trsteniku u organizaciji Vazduhoplovnog Saveza Srbije, Aerokluba Trstenik uz podršku Opštine Trstenik. Revijalni deo manifestacije zakazan je za nedelju 6. septembra u 12 časova gde će za sve ljubitelje letenja biti priređen vazduhoplovni spektakl u režiji najboljih pilota Balkana.

- Ovo takmičenje svrstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << se u red najmasovnijih u prethodnoj deceniji i predstavlja izuzetnu pripremu za organizaciju nekih budućih takmičenja internacionalnog karaktera - kazao je predsednik Aerokluba Trstenik, Goran Bošković.

Početak državnih takmičenja 3. septembra u 13 časova oglasiće predsednik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, Labud Bulatović i predsednik Opštine Trstenik, Miroslav Aleksić. U okviru prvog takmičarskog dana očekuje se učešće oko 30 pilota iz Srbije što ovaj događaj svrstava u masovnije u poslednjih pet godina.

Reli takmičenje se sastoji iz tri discipline: izviđanje, vremenska tačnost i precizno sletanje. Na unapred pripremljenim maršrutama postavljeno je pet okretnih tačaka i osam fotografija koje je potrebno pronaći u roku od 90 minuta sa tolerancijom od ą2 sekunde. Zadatak se završava preciznim sletanjem na polje širine 2 metra.

U nedelju 6. septembra u 11 časova biće proglašenje pobednika dva državna prvenstva, a zatim u 12 časova početak trosatnog vazduhoplovnog spektakla.

Revijalni deo počeće sa atraktivnim skokovima padobranaca, revijalnim vožnjama motornim zmajem, a zatim nastaviti uz akrobacije sa ultra lakim avionima i prezentaciju akrobatskog jedriličarstva. Kao poseban kuriozitet ove godine jeste i najava promocije virtuelnog letenja gde će se kroz virtuelni prikaz demonstrirati procedure letenja i problemi realne avijacije.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.