SKANDALOZNA ODLUKA INSPEKCIJE Žena u Trsteniku dobila rešenje da izbaci malog psa iz stana

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNA ODLUKA INSPEKCIJE Žena u Trsteniku dobila rešenje da izbaci malog psa iz stana

Komunalna inspekcija u Trsteniku ili ne zna šta je bišon ili ne zna da radi svoj posao pa je donela rešenje po kojem se Neveni Petrović zabranjuje da drži u stanu malog psa nalik pudlici kome čak ni dlaka nije “oštra”. Postupak je toliko revolucionaran da bi grad iz Rasinske oblasti mogao da postane jedinstven i po tome što je stanarima dozvoljeno držanje “samo egzotičnih ptica i golubova”.

Kako piše u rešenju, komunalna inspekcija postupala je po prijavi Nebojše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stojanovića iz Trstenika protiv Petrović Nevene iz Trstenika II u predmetu držanja životinja, a na osnovu člana 2. Odluke o uslovima i načinu držanja životinja na teritoriji opštine Trstenika.

Neveni je komunalna inspekcija uručila rešenje 30. aprila i ona ima rok 15 dana da iseli bišona iz stana. Ako to ne učini, kako piše u rešenju, komunalna inspekcija će prinudno izbaciti njenog kućnog ljubimca iz stana.

Šokirani meštani Ističu da se radi o greški nadležnih.

- Problem je što ta odluka nije menjana još od 1993. godine iako se nekoliko puta promenio republički zakon. Niko u Trsteniku nije uskladio odluku sa zakonom i zbog toga sad imamo nevolju. U Trsteniku barem 500-600 ljudi drži u stanu drže pse i niko ne zna da je to zabranjeno. I ja imam kovrdžavog bišona u stanu pa nisam mogao da verujem kada mi je Nevena rekla šta se dogodilo. Niko u Trsteniku nije uskladio odluku sa zakonom i zbog toga sad imamo problem - kaže Jugoslav Arsić koji pored bišona ima i labradore.

Odluka po kojoj je Neveni naloženo da iseli psa sadrži i stavku na osnovu koje je u Trsteniku u stanu dozvoljeno držanje jedino egzotičnih ptica i golubova.

- Ta odluka je nezakonita pošto nije usklađena u skladu sa zakonom koji je donet još 2009. godine. Prosto mi je van pameti da nadležni u tom gradu lokalna samouprava već šest godina krši zakon. Očekujem da se pod hitno probude - šokirana je Milica Ranković, predsednica Udruženja za zaštitu životinja “Feniks”.

Opšina Trstenik: Poništićemo rešenje

 U opštini Trstenik oglasili su se saopštenjem za javnost povodom slučaja "bišon".

 „Rešenje komunalnog inspektora o iseljenju vlasničkog psa Nevene Petrović iz stana biće stavljeno van snage jer je doneto na osnovu opštinske Odluke o uslovima i načinu držanja životinja na teritoriji opštini Trstenik koja nije u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Organi jedinica lokalne samouprave, dužni su da brinu o životu i zaštiti zdravlja i dobrobiti životinja i u skladu sa tim već je pokrenuta procedura o izmeni postojeće odluke. Nacrt nove odluke sačinjen je u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja iz 2009. godine i biće usvojen u najkraćem roku od strane nadležnih organa opštine. Ovom odlukom biće omogućeno vlasnicima stanova da u istim drže svoje ljubimce uz ispunjenje zakonom predviđenih uslova“ - kazao je zamenik načelnika opštinske uprave, Zoran Erkić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.