Ova vest će i te kako obradovati ljubitelje mesa

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova vest će i te kako obradovati ljubitelje mesa

U Stopanji kod Trstenika 9. i 10. septembra biće organizovana "Pečenijada".

Više od pet decenija stanovnici Stopanje koriste prednosti prometne moravske magistrale koja prolazi kdoz to mesto i prolaznicima koji idu ka Kraljevu, Vrnjačkoj banji, Tresteniku ili Kruševcu nude pečenje od kojeg su napravili brend po kome je kraj i poznat.

Održana tradicionalna Gulašijada u Jasenovu (FOTO)

Prve pečenjare su se u Stopanji pojavile pedesetih godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a danas ih ima više od deset - "sve jedna do druge rade", piše "RasinaPressInfo".

Stanovnici Stopanje veruju da ovaj posao ima budućnost i da je najveća prednost to što kroz Stopanju, koja ima 1.300 stanovnika, prolazi magistralni put.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.