Haos na Peljšcu: Blatnjava bujica tekla ulicama

Izvor: Cafe.ba, 04.Okt.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na Peljšcu: Blatnjava bujica tekla ulicama

Požari koji su ovog ljeta poharali poluosrvo Pelješac još će dugo vremena rpraviti ogromnu štetu lokalnom stanovništvu, baš kako su neki predviđali.

Naime, jaka kiša koja je pala na području Trstenika na Pelješcu prouzrokovala je bujicu blata, debla i kamenja, prenosi Dubrovački dnevnik.

Uzrok ove prirodne katastrofe leži upravo u požarima koji su ovo ljeto harali na Pelješcu, a izgorene šume su postale opasna klizišta koja prijete lokalnom stanovništvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Bujica je začepila obližnji potok koji se prelio i pretvorio u blato.

Blato i voda zatrpali su ulice te su na brojnim kućama i automobilima prouzročkovali materijalnu štetu.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Haos na Peljšcu: Blatnjava bujica tekla ulicama (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2015

Požari koji su ovog ljeta poharali poluosrvo Pelješac još će dugo vremena rpraviti ogromnu štetu lokalnom stanovništvu, baš kako su neki predviđali. Naime, jaka kiša koja je pala na području Trstenika na Pelješcu prouzrokovala je bujicu blata, debla i kamenja, prenosi Dubrovački dnevnik...Uzrok...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.