Toyota tvrdi da je voda kao produkt sagorevanja modela Mirai bezbednija nego mleko

Izvor: Moto.rs, 27.Nov.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota tvrdi da je voda kao produkt sagorevanja modela Mirai bezbednija nego mleko

Seiji Mizuno, dizajner Toyota Mirai generatora energije koji koristi gorive ćelije je otkrio da je voda koja je produkt sagorevanja iz ovog vozila bezbednija za piće od mleka. Japanska kompanija je testirala efekte na zdravlje pijenja ovakve ovde u specijalnoj laboratoriji i rezultati su iznenađujući.

U poređenju sa mlekom voda iz modela Mirai sadrži mnogo manje organskih nečistoća. Toyota i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << naravno ne preporučuje da se ova voda pije jer je rezultat usisavanja kiseonika iz okolnog vazduha i vezivana sa vodonikom iz rezervoara goriva. Toyota Mirai bi trebalo da stigne u dilerska predstavništva u Japanu u aprilu naredne godine dok bi prodaja u Evropi i SAD trebala da počne kasnije tokom leta.

foto © Toyota

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.