Kompanija Toyota predstavlja novu TNGA arhitekturu

Izvor: Moto.rs, 27.Mar.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Toyota predstavlja novu TNGA arhitekturu

Toyota je predstavila novu TNGA arhitekturu za koju se navodi da će u velikoj meri unaprediti osnovne performanse vozila.

Pored toga, očekuje se i da će imati veliki uticaj na izgled vozila budući da će se koristiti lakše i kompaktnije komponente te da ovu arhitekturu odlikuje i nisko težište. Toyota očekuje da će gotovo polovinu vozila koja će biti prodata do 2020. godine odlikovati nova arhitektura, >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << a za TNGA će biti predstavljen i čitav opseg novih motora koji će doneti efikasniju potrošnju za približno 25 odsto kao i izlaznu snagu veću za 15 odsto.

Ova japanska kompanija očekuje i unapređenje celokupne potrošnje goriva u okviru hibridnih modela, a TNGA sistem će redukovati i dalja investiranja radi proizvodnje novih modela. Toyota će početi da koristi novu platformu predstavljanjem vozila srednje kategorije koje će odlikovati pogon na prednje točkove, nakon čega će uslediti specifična nova platforma za kompaktna i velika vozila sa pogonom na sva četiri točka kao i vozila sa pogonom na zadnje točkove.

foto © Toyota
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.