SASTANAK VUČIĆA I NIKOLIĆA U PREDSEDNIŠTVU TRAJAO PUNA DVA SATA: Posle razgovora u četiri oka došli i ministri, u četvrtak s liderima Srba u BiH i RS

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK VUČIĆA I NIKOLIĆA U PREDSEDNIŠTVU TRAJAO PUNA DVA SATA: Posle razgovora u četiri oka došli i ministri, u četvrtak s liderima Srba u BiH i RS

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić stigao je večeras oko 20. 25 sati u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu gde će održati sastanak sa predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Nikolić je večeras Vučića pozvao na hitne konsultacije povodom odluke Saveta za sprovodenje mira u BiH da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike.

Premijer Vučić poručio je juče da će vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u Republici Srpskoj.

Predsednik i premijer razgovaraju u četiri oka, iza zatvorenih vrata, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta. Sastanku ne prisustvuje nijedan ministar.

- Nema sumnje da ćemo želeti da čujemo stav svih srpskih predstavnika i da ću ih odmah pozvati u Beograd i zamoliti da se i s nama konsultuju ukoliko do takve odluke dođe - rekao je Vučić juče na konferenciji za novinare posle sastanka sa ambasadorima stranih zemalja u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasadori Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira (PIC) u BiH pozvali su danas vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike jer će to, kako tvrde, destabilizovati BiH.

U zajedničkoj izjavi, sa kojom se nije saglasila Rusija, stoji da je potvrđeno da su odluke Ustavnog suda konačne i obavezujuće te da entiteti moraju poštovati odluke institucija BiH.

Premijer Vučić poručio je juče da će vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u Republici Srpskoj.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, pridružili su se večeras predsedniku i premijeru Srbije, Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću, na konsultacijama, posle stava Saveta za implementaciju mira da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike.

Dačić je u Predsedništvo Srbije stigao desetak minusta posle 21.00 sati, a odmah za njim i Stefanović, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Konsultacije državnog vrha Srbije u zgradi Predsedništva traju duže od sat vremena, a na sastanak je stigla i ministarka pravde Nela Kuburović.

Predsednik i premijer pre toga su razgovarali u četiri oka, iza zatvorenih vrata. Naime, nije bilo uobičajenog u redovnim prilikama snimanja početka sastanka.

Predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak s liderima Srba u BiH i RS, kako bi razmotrili stav Saveta za impelemntaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju uopšte, te o daljim koracima.

To je jedan od zakjljučaka večerašnjih konsultacija u Predsedništvu Srbije, koji je novinarima večeraš preneo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Nikolić sutra sa Vučićem i predstavnicima Srba u BiH

Izvor: Telegraf.rs, 31.Avg.2016, 14:41

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se sutra sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i srpskim predstavnicima iz Bosne i Hercegovine, povodom dešavanja u Republici Srpskoj...Kako je saopšteno sa Andrićevog venca, Nikolić će razgovarati i sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.