Vučić nema nameru da zove Nikolića

Izvor: RTS, 16.Feb.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić nema nameru da zove Nikolića"

Komunikacija između premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića pukla je od sinoć, kada je nezvanično objavljeno da će se Nikolić kandidovati za predsednika Srbije protiv Vučića. Prema signalima koji stižu iz dva kabineta, čini se da nema nazad.
Kako saznaje Blic, posle susreta na jučerašnjem prijemu povodom proslave Dana državnosti, Vučić i Nikolić više nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komunicirali. A i tom prilikom su razgovarali samo kurtoazno.

Nikolićeva odluka da se ipak kandiduje šokirala je sve u Nemanjinoj 11, uključujući i premijera. Iako je bilo naznaka da se neće predati bez borbe, Nikolić nije nagoveštavao da je raspoložen za otvoreni rat protiv Vučića.
Sada se kontakt "političkog oca i sina" svodi na pismo koje je Nikolić pre dva dana uputio Vučiću, a u kojem je naveo šta sve traži od predsednika SNS-a da bi se povukao iz izborne trke.
"Nikolić je tražio sve ono što je svojevremeno, kako on to tumači, prepustio Vučiću. Mesto premijera i stranku", kaže sagovornik Blica koji je imao uvid u pismo.
Kako saznaje Blic, Vučića je pogodio Nikolićev gest i to što nije najpre njemu saopštio odluku o kandidaturi. Prema tvrdnjama izvora Blica iz Vlade, "Vučić nema nameru da pozove Nikolića", a kako su nam se poverili u njegovom okruženju "i ne očekuje Nikolićev poziv", jer ga "više ne zanima".
Kako saznaje RTS, Aleksandar Vučić će u petak prisustvovati sednici Glavnog odbora SNS-a.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.