Vučić i ja nekom ozbiljno smetamo

Izvor: B92, 21.Sep.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić i ja nekom ozbiljno smetamo"

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da on i premijer Aleksandar Vučić "nekom ozbiljno smetaju" i da neko ozbiljno pokušava da ih posvađa.

To, međutim, ne može da se desi, rekao je Nikolić gostujući u emisiji Teška reč na tv Pink.

On je dodao da od kada su u stranci njega i Vučića, u većoj ili u manjoj meri, pokušavaju da posvađaju, i da su "medijski uvek u svađi" i da su to ranije činili oni koji su shvatili da bi njih dvojica jednog dana mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da vode zemlju.

"Postojala je ta želja od ranije da nas razdvoje. To se radi sistematski", rekao je Nikolić, povodom medijske kampanje protiv njega, i dodao da su te navodne svađe oni ponekad, sporadično i demantovali, mada nije bilo ni neke potrebe za tim.

Međutim, sada je ta "akcija" većih razmera, primetio je Nikolić i dodao da su njih dvojica o tome razgovarali.

"Stvara se utisak da smo u sukobu i ja sam toga potpuno svestan. To dolazi od ljudi bolesnih ambicija", podvukao je NIkolić.

On je dodao da ovoga časa SNS ni Vučića niko ne može da sruši.

Kako je dodao, njega može da sruši samo narod.

Prema Ustavu, dodao je, predsednik koji se ne ogreši o Ustav, taman i da radi loše, ne može da se menja, te je napad na predsednika Republike potpuno besmislen sada.

Predsednik je izjavio da dolazi dan kada će policija da zakuca na vrata svakog kriminalca u Srbiji, te da i onaj ko je upropastio državu mora da odgovora, isto kao i onaj koji razbije tudji auto ili zapali tudje seno.

"Kad se otvori na više frontova rat, onda možda ponekad neko i pomisli - 'ovo je prestalo, sad se bave penzijama i platama, izgleda da će poneko od nas da se izvuče'. Na to najviše računaju političari. Znate kako kažu 'buni se ko Grk u apsu' - ako ga prozovete, on kaže da je to politički obračun", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, ako tužioci kažu da nije krivično delo to što je neko upropastio državu i da ne mogu da nadju to krivično delo, onda ne treba da budu tužioci.

Nikolić je istakao da nije stvar u zakonu i da svi naši zakoni omogućavaju borbu sa kriminalom.

Predsednik je rekao i da je obavestio predstavnike nekih bezbednosnih agencija da mu više ne šalju izveštaje, te da ga interesuju da li imaju podatke o ugroženosti države, velikom kriminalu i da li neko štiti velike kriminalce.

"Samo me to interesuje, a to šta ko radi od pojedinaca i s kim razgovara - takve izveštaje nemojte da mi šaljete", rekao je predsednik.

Nikolić je rekao da je svojevremeno imao ideju da se bogati zaduže za po jedan siromašan region, da je o tome ranije razgovarao i sa Miroslavom Miškovićem, ali da je počela priča da ima veze sa nekim krivičnim delima, pa je to prestao.

Kako je rekao, ne znači da je svaki bogati čovek i kriminalac i da ako nisu počinili krivično delo da ih treba pozvati kako gradjane koji mogu da pomognu i koji treba da razmisle da li nešto duguju da vrate narodu...

Nikolić je podsetio da je za Vučića rekao da mu je politički sin, da ga je uporedio sa svojim sinovima i da se Vučić protiv toga nije pobunio, a da on ne može ni da pomisli nešto loše nekom koga smatra sinom.

Znam koliko je Srbiji potrebno da uspe", rekao je Nikolić i istakao da ga Vučić konsultuje o svim važnim odlukama.

"U tandemu nekome ozbiljno smetamo", ponovio je predsednik.

Nikolić je rekao i da smatra da radi najbolje što može i da radi bolje od prethodnika, da ova vlada zaslužuje pomoć i da bolju vladu ne može da zamisli, zbog toga što je vodi Aleksandar Vučić.

Kako je naveo, građani možda i mogu bolju vladu da zamisle, ali on ne može.

"Ne mogu da zamislim bolju, ne personalno, ali ne mogu da zamislim čoveka koji je bolji", kazao je predsednik Srbije.

Nikolić je rekao da će biti predsednik do kraja mandata, ako ga zdravlje posluži, a o narednoj kandidaturi će se dogovarati sa porodicom, Vučićem i SNS.

On je dodao i da u trenutnom odnosu snaga "niko nema šansi", i da se sada sprovodi ono što su on i Vučić mnogo godina zajedno radili i što su postavili kao program SNS.

On je dodao i da zna da je to što je Vučić rekao da bi ga podržao za predsednika - rečeno iz srca.

Komentarišući izjavu lidera SPS Ivice Dačića da bi se kandidovao za predsednika Srbije, Nikolić je rekao da je Dačić uvek iskreno govorio da će da bude kandidat, ali da nikada nije rekao i da će biti predsednik.

Nikolić je objasnio da inače ne voli da se medijski eksponira i da je i došao na televiziju večeras, jer je imao potrebu da kaže šta misli i da iznese svoj stav građanima.

"Želeo sam da Srbiji iznesem stav...radim najbolje što mogu i radim bolje od svojih prethodnika. Neka o tome ceni narod, a ne novinari", rekao je predsednik.

Kako je rekao, u novinarstvu ne postoje licence za rad, pa nema ni prilike da se neko tuži pa da mu se zabrani da radi taj posao ako ga ne radi časno i kako treba, kako je to u nekim drugim profesijama.

Nikolić je dodao da ne namerava da tuži novinare i medije, jer neće "da uzima novac ni iz čijih usta", ali i da bi rado tužio kada bi znao da sud može u nekom postupku da takvom zabrani posao.

"Niti tužim, niti bilo koga plaćam, niti moji saradnici zovu redakcije i pitaju zašto neko radi to što radi, zašto sam u vestima na televizijama u 20. minutu, posle svih vesti", zakljucio je Nikolić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikolić: Vučić i ja nekom ozbiljno smetamo

Izvor: Press, 22.Sep.2014, 00:23

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras, povodom medijske kampanje protiv njega, da on i premijer Aleksandar Vučić "nekom ozbiljno smetaju" i da neko ozbiljno pokušava da ih posvađa. . To, međutim, ne može...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.