Vlada Srbije saglasna sa tekstom Deklaracije

Izvor: Akter, 29.Avg.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije saglasna sa tekstom Deklaracije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je uoči današnjeg potpisivanja Deklaracije o nestalim licima u Mostaru da je Vlada Srbije potpuno saglasna sa tekstom tog dokumenta

“Ako je to put evo nas na startu tog puta. Srbija će iskreno da potpiše i iskreno da uđe u obaveze”, rekao je Nikolić u intervjuu za sarajevsku Federalnu TV.

Predsednik Nikolić je ocenio da je potpisivanje Deklaracije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << o nestalim licima više od ceremonije i, kako je rekao, zaista je veliki gest okupiti države koje su imale u svojim redovima krivce, ali i među svojim građanima nestale.

“Jedni druge smo optuživali da krijemo nekakve masovne grobnice i logore. O tome smo ozbiljno razgovarali sa Hrvatskom kada je trebalo povući tužbe za genocid… Hrvatska je rekla da sumnja u neke lokacije, a ja sam im rekao izvolite dođite, proverite”, rekao je predsednik Srbije.

Današnja Srbija, istakao je, nema šta da krije, a ni nekadašnja.

“Mi smo jedni drugima naneli mnogo zla, a taj teret nestalih je ko okov koji stalno nosite i nikako da ga skinete…”, rekao je Nikolić istakavši da smatra da sve ipak predugo traje kada je reč o usaglašavanju teksta Deklaracije zbog, kako je rekao ambicija i želja šta bi sve trebalo da uđe u taj tekst.

Zato je, kaže, on tekst Deklaracije usaglasio sa Vladom Srbije koja je u potpunosti saglasna s predloženim tekstom dokumenta.

“Zato što na Dan nestalih imamo svoje koji ponesu table i krenu od institucije do institucije podsećajući nas da njihovi nestali nisu pronađeni”, rekao je predsednik Nikolić.

Nikolić će sutra u Mostaru zajedno sa predsednicima Hrvatske Ivom Josipovićem, Crne Gore Filipom Vujanovićem i predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem potpisati Deklaraciju o nestalima.

Deklaracija će biti potpisana dan uoči obeležavanja Međunarodnog dana nestalih 30. Avgusta.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.