Toma Nikolić gradi ženski manastir u Bajčetini?

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toma Nikolić gradi ženski manastir u Bajčetini?

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da u rodnoj Bajčetini pravi manastir koji će najverovatnije biti ženski.

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

  To je Nikoliću, kako piše "Kurir", predložio vladika Jovan šumadijski.

"Srećan sam što sam ispunio tu želju i što smo izgradili tako lep hram. Planiramo da ga osveštamo 27. maja, a pri kraju je i izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << manastirskog konaka. Vladika Jovan je predložio da to bude manastir i da bude ženski i najverovatnije će tako i biti", rekao je Nikolić.

Nikolić kaže i da je njegova crkva na mestu na kojem se praktično graniče sela Bajčetina i Gledić, i pripada Eparhiji žičkoj.

Nikolić: Ako sam potreban Srbiji, nastavljam rad

Odlazeći predsednik je crkvu počeo da gradi 2013. godine. Temelj crkve, koja je građena prema projektu novosadskog arhitekte Nikole Relje, osveštan je 15. oktobra 2013.

--------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.