Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanislava Pak: Javni servis vodi kampanju protiv vlasti

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković ocenila je da "javni servis koji finansiraju u najvećoj meri građani Srbije vodi kontinuiranu kampanju protiv vlasti ili ignoriše sve što je pozitivno učinjeno za zemlju".

Ona je u izjavi za sutrašnje izdanje lista Danas rekla da za te njene tvrdnje postoje brojni primeri.

Povodom saopštenja NUNS-a da je nedopustivo da Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Nikolić vrši pritisak na javni servis, Stanislava Pak je pitala "kako može biti pritisak apel da javni servis izveštava objektivno i nepristrasno".

Ona je rekla da su drugi mediji u privatnom vlasništvu i da je pravo vlasnika da kroji uređivačku politiku, što je u skladu sa zakonom.

"Da li mislite da je u redu da na događaju povodom stogodišnjice iskrcavanja srpske vojske na Krf, RTS prekine televizijski prenos pre obraćanja predsednika? Da li mislite da je u redu da RTS vodi kampanju protiv vladajuće stranke neprekidno već dve godine? Da se u emisije dovode uglavnom politički neistomišljenici, koji svaki potez vlade i predsednika predstavljaju na iskrivljen i zlonameran način", izjavila je ona.

Stanislav Pak je ocenila da RTS kao javni servis ima odgovornost prema građanima da izveštava objektivno i nepristrasno, a ne da bude opozicija vlasti.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenilo je juče da predsednik Srbije Tomislav Nikolić vrši direktan pritisak na Radio televiziju Srbije i Radio televiziju Vojvodine, izjavom da oni prednjače u kampanji protiv pobednika izbora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pak: Javni servis vodi kampanju protiv vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2016, 08:48

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković ocenila je da "javni servis koji finansiraju u najvećoj meri građani Srbije vodi kontinuiranu kampanju protiv vlasti ili ignoriše sve što je pozitivno učinjeno za zemlju"...Ona je u izjavi za današnje izdanje lista Danas rekla da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.