Sputnjik: Nije poznato, Dragica je zaljubljenik u umetnost

Izvor: B92, 26.Maj.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sputnjik: Nije poznato, Dragica je zaljubljenik u umetnost

Zadužbinu odlazećeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Bajčetini krasiće rukotvorine njegove supruge, piše Sputnjik.

Kako se navodi, Dragica Nikolić je bila domaćin u obilasku Crkve Svetog Dimitrija Velikomučenika.

"Prva dama Srbije vrlo je aktivno učestovala u procesu stvaranja hrama. Osim što su se radovi u crkvi do samog kraja odvijali pod njenim budnim okom, odlazeća prva dama umešala je svoje prste u kreacije pojedinih stvari. Široj javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije mnogo poznato da je Dragica zaljubljenik u umetnost. Pošto u hramu dominira mozaik kao umetnička forma, u pripremi je ikona Svetog Dimitrija, zaštitnika crkve, koja će biti Dragičinih ruku delo", navodi se.

Pored toga, Sputnjik je imao ekskluzivnu priliku da vidi Dragičin vez koji će ulepšati enterijer crkve.

"Gospođa Nikolić izvezla je zavese za glavne, severne i južne dveri, koje simbolizuju ulazak u raj. Njen ručni rad je i prekrivač u obliku krsta koji krasi putir za pričest. Svečanom činu osveštanja Crkve Svetog Dimitrija Velikomučenika, koja će, kako je odlučeno, biti ženski manastir, uz mnoge eminentne zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života, prisustvovaće i patrijarh srpski Irinej, koji će crkvu predati na službu narodu", zaključuje se.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.