Sociolog: Četničkom vojvodi Nikoliću nije mesto u Srebrenici

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sociolog: Četničkom vojvodi Nikoliću nije mesto u Srebrenici

Sociolog Janja Beč Nojman ocenila je da predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću nije mesto na obeležavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici jer je "četnički vojvoda".

"Pa kako može četnički vojvoda doći u Srebrenicu? Kako da Nikolić dođe, kad je on u tome učestvovao. On može za tri godine ili tri meseca da bude priveden, jer ima elementa za optužnicu protiv njega", kazala je Nojman za sarajevsko "Oslobođenje".

Za predsednika Republike Srpske Milorada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dodika je rekla da o njemu misli "sve najgore" i ocenila da je "irelevantan, obični provokator i prodavač magle, od čega živi".

Ona je ukazala da u Srbiji postoji mnogo pojedinaca koji su svesni zločina koji su počinjeni, ali su marginalizovani, prećutani i ne daje im se prostor u medijima.

"Oni žive u potpuno neprijateljskom okruženju u kojem su oni izdajnici, bez podrške", kazala je Nojman.

Ona je istakla da ljudi ne žele da slušaju o genocidu.

"U stvari, slušaju do nekog nivoa da dobiju informaciju, jer svako ima otpor prema bolu. Moj je cilj da u ljudima probudim ljudskost, odnosno da ih izvučem iz glupavosti", rekla je Nojman i ocenila da "među Srbima poricanje genocida može da potraje čitav vek".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.