Sa čuvarima i pod suncobranom

Izvor: Večernje novosti, 23.Jul.2014, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa čuvarima i pod suncobranom

NAJVIŠI državni funkcioneri ni na plažu ne mogu bez telohranitelja. Uredba Vlade propisuje da predsednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, predsednicu Skupštine Maju Gojković, ministre Nebojšu Stefanovića i Bratislava Gašića obezbeđenje mora da prati i na godišnjem odmoru, kao i na svakom privatnom putovanju u zemlji i u inostranstvu. To se odnosi i na najviše vojne i policijske funkcionere >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića, direktora BIA Aleksandar Đorđević, direktor policije Milorad Veljović kao i na direktore Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije. - Ostali ministri i funkcioneri ne dobijaju obezbeđenje osim ako se ne proceni da im je bezbednost posebno ugrožena - objašnjavaju u Ministarstvu unutrašnjih poslova.BIVŠI NA SPISKU NA spisku političara koje trenutno imaju državno obezbeđenje nalazi se 47 imena. Pored aktuelnih, pravo na telohranitelja imaju i neki bivši funkcioneri. Trošak države za jednog člana obezbeđenja tokom letovanja obično iznosi između 2.000 i 3.000 evra. Telohranitelji i vozači, prema pravilniku, od funkcionera i njihovih porodica se ne odvajaju 24 sata - prate ih u hotelu, restoranu, na plaži. Iako su na moru, po pravilima službe, bezbednjaci ne smeju da plivaju, već moraju da sede na plaži. Odlazak na letovanje u inostranstvo uvek se najavljuje zemlji u koju funkcioner putuje. Šalju se informacije o telohraniteljima i oružju koje nose. Obavezno se proverava ko je još odseo u hotelu, na istom spratu i u susednim sobama. Obezbeđenje najčešće spava u istom hotelu, osim ako nije previše skup, a proceni se da je bezbedno da bude smešteno na drugom mestu. Tokom boravka na „letovanju“ bezbednjaci, kao i na bilo kom drugom službenom putovanju, imaju plaćen boravak i dnevnice.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Da pocrne, a ne izgore: Političari vode obezbeđenje i na plažu

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jul.2014, 00:18

Uredba Vlade propisuje da najviši državni funkcioneri poput predsednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, predsednicu Skupštine Maju Gojković, kao i ministre Nebojšu Stefanovića i Bratislava Gašića obezbeđenje mora da prati u stopu, a to važi i za godišnje odmore...Obezbeđenje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.