ŠIROKO Nikolić poveo suprugu i 14 pratilaca

Izvor: Blic, 23.Sep.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠIROKO Nikolić poveo suprugu i 14 pratilaca

Državna delegacija Srbije sa predsednikom Tomislavom Nikolićem na čelu otputovala je na zasedanje GS UN kao da je reč o ekskurziji. S Nikolićem je zasad otišlo 15 putnika, saznaje “Blic”.

Srpska delegacija sada ima ukupno 24 člana, među kojima su predsednikova supruga Dragica i devetoro iz Ministarstva spoljnih poslova. Međutim, ni tu nije kraj.

Kako “Blic” saznaje, predsednikovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupi, koja je juče otputovala, tek treba da se pridruži još nekoliko članova Fondacije „Dragica Nikolić“. Među njima je i predsednica fonda Violeta Karić. Juče nije bilo moguće dobiti informaciju o čijem trošku članovi Fondacije „Dragica Nikolić“ putuju u Ameriku, kao ni ko plaća boravak predsednikovoj supruzi, kojoj ovo nije prvi put da je u državnoj delegaciji.

“Blic” je juče pokušao da dobije zvanične podatke iz Predsedništva o tome ko je sve u Nikolićevoj delegaciji.

- Iz kabineta predsednika otputovali su Ivan Mrkić i Stanislava Pak, savetnici predsednika Republike - bio je prvi odgovor koji smo dobili.

Potom smo iznova postavili pitanje - ko je sve na spisku pored članova Nikolićevog kabineta. Dobili smo odgovor:

- Dostavili smo vam tačan spisak članova delegacije iz kabineta predsednika Republike, za detaljnije informacije i sastav delegacije Vlade Republike Srbije molimo da se obratite Kancelariji za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije - kažu u Predsedništvu.

“Blic” je nastavio da insistira na pitanju ko je sve iz Predsedništva otputovao i tada smo dobili nešto širi odgovor, ali ne i precizan spisak.

- Osim članova kabineta, u SAD su upućeni i radnici Generalnog sekretarijata predsednika radi protokolarnih poslova i radnici službe obezbeđenja - kažu u Predsedništvu.

Sa manjom delegacijom u Njujorku na zasedanju GS UN boravi i šef diplomatije Ivica Dačić. Obe delegacije su isprva do Frankfurta otputovale takozvanim specijalom, odnosno vladinim avionom. Međutim, u različito vreme - Dačić u nedelju, Nikolić juče. To nameće pitanje da li predsednik nije želeo da putuje s ministrom s kojim je u poslednje vreme razmenjivao varnice, ili je put odložio zbog TV gostovanja.

Dve činjenice su tu: u vladin avion teško staju 24 putnika, a na pitanje zašto nisu putovali zajedno, predsednik i ministar su nam dali različite odgovore. Tako iz predsednikovog kabineta kažu: “Delegacija ministra spoljnih poslova otputovala je dan ranije zbog pripreme i pomoći oko organizacije”, dok Dačić za “Blic” kaže da on drži govor u Njujorku već po dolasku (ponedeljak), a predsednik dan posle.

Dačić ima duplo više sastanaka

Diplomatija: Na zasedanje GS UN predsednik Tomislav Nikolić otišao je sa samo šest ugovorenih bilateralnih sastanaka i krijući od javnosti poruke koje će u ime Srbije tamo izgovoriti. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imaće 15 bilateralnih razgovora. Skupština UN, koja je počela 16. septembra, jedan je od najznačajnijih međunarodnih skupova, a za malu zemlju kao što je Srbija predstavlja mogućnost da se na marginama obave važni razgovori sa svetskim liderima.

MISTERIJA: Iako Nikolić predvodi delegaciju Srbije u kojoj je i Dačić, u predsednikovom kabinetu nisu znali da nam odgovore s kojim ciljevima i porukama je otputovao. Rečeno nam je samo da će nam dostaviti njegov govor pripremljen za zasedanje.

USAGLAŠAVANJE: “Duboko se nadam da će nastupi predsednika Srbije i šefa diplomatije u Njujorku biti usaglašeni“, prokomentarisao je za “Blic” Dušan Lazić, bivši ambasador Srbije u Ukrajini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠIROKO: Nikolić na zasedanje u Ameriku poveo suprugu i 14 pratilaca!

Izvor: Press, 24.Sep.2014, 00:37

Državna delegacija Srbije sa predsednikom Tomislavom Nikolićem na čelu otputovala je na zasedanje GS UN kao da je reč o ekskurziji. S Nikolićem je zasad otišlo 15 putnika, saznaje “Blic”. . Srpska delegacija sada ima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.