SASTANAK U BEOGRADU Vučić, Nikolić, Dodik i Ivanić razgivaraju o zahtevu za reviziju haške presude

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK U BEOGRADU Vučić, Nikolić, Dodik i Ivanić razgivaraju o zahtevu za reviziju haške presude

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić počeli su danas u 14 sati u Beogradu razgvor s predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom o najavljenom podnošenju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Vučić je u ponedeljak najavio da će o tome razgovarati sa predstavnicima vlasti i opozicije u RS i da je važno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se "sa svima trezveno razgovara i da se spusti lopta".

Podnošenje zahteva za reviziju presude najavio je bošnjački član Predsedištva BiH Bakir Izetbegović, ali se s tim ne slažu hrvatski i srpski član Predsedništva.

Srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH i lideri stranaka koje čine Savez za promene najavili su izlazak iz koalcije na nivou BiH ako bude podnet zahtev za reviziju i upozorili da će Parlamentarna skupština BiH ostati bez parlamentarne većine.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić za 23. februar je zakazao sednicu Predsedništva BiH.

O reviziji presude iduće nedelje trebalo bi da raspravlja i Skupština RS.

Međunarodni sud pravde je 26. februara 2007. presudio da Srbija ne može biti smatrana odgovornom za genocid počinjen u Srebrenici od strane snaga RS ali da je prekršila Konvenciju o genocidu time što nije učinila sve što je bilo u njenoj moći da spreči genocid, a potom nije kaznila niti predala počinioce Haškom tribunalu.

Rok za podnošenje zahteva za reviziju presude je 10 godina.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Hag,   Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održan sastanak Vučića, Nikolića, Dodika i Ivanića

Izvor: N1 televizija, 22.Feb.2017

U Beogradu je oko 14 sati počeo sastanak predsednika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića s predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom o najavljenom podnošenju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.