Predsednik: Ljubiša Diković je častan oficir

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik: Ljubiša Diković je častan oficir

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je načelnik generalštaba VS Ljubiša Diković častan oficir i da su napadi na njega pokušaj da se diskredituje i destabilizuje vojska.

Foto: Beta, Saša Đorđević

"Očigledno da postoje pojedini krugovi kojima nije u interesu da Srbija bude moderna, razvijena država i koji žale za vremenima kada su cvetali korupcija i samovlašće, jer su u takvom okruženju odlično prolazili, dok su građani živeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sve gore. Zato oni žele


po svaku cenu da izazovu nestabilnost u Srbiji i da je vrate u haos iz kojeg je počela da izranja. Upravo tome služe orkestrirani napadi na brojne državne institucije, a evo, sada i na VS", rekao je Nikolić.

U saopštenju se navodi da se Nikolić sastao danas u Predsedništvu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem i da su razgovarali o spremnostima vojske i daljim koracima u cilju njene modernizacije.

Tokom razgovora konstatovano je da Vojska Srbije svoje redovne aktivnosti obavlja po najvišim mogućim standardima.

Nikolić je ocenio da je vojska institucija koja uživa ogromno poverenje građana, da je uspostavila odličnu saradnju sa svim vojskama u svetu a da se ne sme zaboraviti koliko je vojska doprinela da se spasu imovina i životi ljudi tokom poplava koje su prošle

godine pogodile zemlju. 

"Upravo zbog svega toga je jasno da ova podmukla kampanja protiv VS, koja je počela još prošle godine nakon velike parade povodom 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, neće uspeti da poljulja poverenje građana u svoju Vojsku", rekao je Nikolić.

Fond za humanitarno pravo optužio je juče Dikovića da je, za vreme rata na Kosovu 1999. godine, komandovao brigadom Vojske Jugoslavije čiji su pripadnici u Drenici počinili ratne zločine. 

Zbog ranijih navoda o njegovoj umešanosti u ratne zločine Diković je 2012. godine podneo tužbu protiv Fonda za humanitarno pravo i Nataše Kandić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.