Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Kazahstana doputovao u Srbiju, dočekao ga predsednik Nikolić

Predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, koji je doputovao u zvaničnu posetu Srbiji, ispred Palate Srbija dočekao ga je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U ulicama oko Palate Srbija obustavljen je saobraćaj, a ceo taj deo Beograda nadleću helikopteri. Dolazak kazahstanskog predsednika prati i veliki broj novinarskih ekipa iz te zemlje.

Nakon razgovora dvojice predsednika, planirano >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da predsednik Kazahstana uruči Orden prijateljstva prvog stepena predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, a potom i sastanak delegacija Srbije i Kazahstana.

Nazarbajev će se sastati i sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon svečane ceremonije potpisivanja sporazuma između Srbije i Kazahstana, dvojica predsednika će održati konferenciju za novinare.

Tokom posete, predsednik Kazahstana će sa srpskim državnim vrhom prisustvovati ceremoniji otkrivanja biste kazaškom pesniku i filosofu Žambilu Žabajevu na Novom Beogradu.

Nazarbajev dolazi na poziv predsednika Srbije, a Nikolić je ranije izrazio očekivanje da će poseta predsednika Kazahstava otvoriti novo poglavlje u ekonomskim odnosima dve zemlje, te da će potpisivanje bilateralnih sporazuma i zasedanje mešovite komisije dati novi impuls realizaciji konkretnih projekata u oblasti privrede, kulture i turizma.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Predsednik Kazahstana doputovao u Srbiju, dočekao ga Nikolić

Izvor: Blic, 24.Avg.2016

Predsednik Kazahstan Nursultan Nazarbajev doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, a ispred Palate Srbija dočekao ga je predsednik Srbije Tomislav Nikolić...U ulicama oko Palate Srbija obustavljen je saobraćaj, a ceo taj deo Beograda nadleću helikopteri. Dolazak kazahstanskog predsednika prati i veliki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.