Postignut dogovor o većini u Novom Sadu

Izvor: BKTV News, 30.Avg.2012, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor o većini u Novom Sadu

Postignut je dogovor o formiranju nove većine u Skupštini grada Novog Sada koju čini 42 odbornika, saopštili su kasno sinoć novosadski socijalisti.
Novu većinu čine odbornici iz pet odborničkih grupa – “Pokrenimo Novi Sad -Tomislav Nikolić”, grupe oko SPS-a, “Svi za Novi Sad”, “Novi Sad odmah” i odbornička grupa DSS-a.
U saopštenju novosadskih socijalista se navodi da je posle današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << neodržane sednice gradskog parlamenta bilo jasno da u Skupštini Novog Sada postoji nova većina.
“U okviru nove većine u Skupštini grada Novog Sada koju čine 42 odbornika, postignut je čvrst dogovor o načinu finansiranja grada, političkoj platforimi, viziji razvoja i principima na kojima će Novi Sad funkcionisati u naredne četiri godine”, kaže se u saopštenju.
Novi gradonačelnik Novog Sada, kako se navodi, biće predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad Miloš Vučević, njegov zamenik biće predsednik GO DSS-a Borko Ilić, dok će predsednik Skupštine grada biti predsednik novosadskih socijalista, dr Siniša Sević, a njegov zamenik dolazi iz grupe građana Dveri Novi Sad Miroslav Ilić.
“Uvereni smo da će ljudi koji će u narednom periodu upravljati Novim Sadom od našeg grada ponovo napraviti lidera među gradovima Srbije i mesto poželjno za investicije i bezbedan i pristojan život svih naših sugrađana”, kaže se u saopštenju.
Sastanak pet odborničkih grupa – “Pokrenimo Novi Sad -Tomislav Nikolić” ( na čijem čelu je SNS), SPS-a, “Svi za Novi Sad”, (koju čine odbornici SPO i Romske demokratske stranke), “Novi Sad odmah” (u čijem sastavu su odbornici grupe građana, Dveri Novi Sad i jedan odbornik “Nijedan od ponuđenih odgovora”) i odbornička grupa DSS-a, održan je večeras u prostorijama SPS-a gde je i postignut ovaj dogovor o novoj većini u gradskom parlamentu Novog Sada.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.