Patrijarh Irinej predlaže da Tesla bude sahranjen u porti Hrama

Izvor: RTS, 30.Maj.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej predlaže da Tesla bude sahranjen u porti Hrama

Predsednik Tomislav Nikolić i patrijarh Irinej razgovarali o obnovi Hrama Svetog Save. Patrijarh je predložio da posmrtni ostaci Nikole Tesle budu sahranjeni u porti Hrama.
Patrijarh Irinej je naglasio da je Hram >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetog Save mesto duhovnog okupljanja Srba i podvukao da je veoma važno da se svi ujedinimo njegovoj obnovi.

Patrijarh je na sastanku izložio i predlog da posmrtni ostaci srpskog naučnika Nikole Tesle budu sahranjeni u porti Hrama Svetog Save, gde će mu biti podignut i spomenik.
Na sastanku su analizirane dosadašnje aktivnosti na prikupljanju sredstava za izradu mozaika, kao i pripremnih radnji za postavljanje živopisa u unutrašnjosti Hrama Svetog Save.
Nikolić je istakao da je veoma važno usaglasiti informacije i aktivnosti i utvrditi presek stanja na izradi mozaika.
Podvukao je da je sada ključni momenat da se još snažnije u završne radove uključe domaći privrednici i pojedinci, s obzirom na to da je reč o obnovi simbola jedinstva i duhovnosti srpskog naroda – Hrama Svetog Save, navodi se u saopštenju Pres-službe predsednika Republike.
"Srbija je zahvalna na donaciji Ruske Federacije i pokazanoj želji da se finansira izrada dela mozaika“", naglasio je Nikolić i dodao da je veoma važno da te izvođače radova bira ruska strana, a da nadzor sprovede komisija formirana pri Sinodu Srpske pravoslavne crkve.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Irinej Nikoliću: Teslu sahraniti u porti Hrama Svetog Save

Izvor: B92, 30.Maj.2016

Beograd -- Patrijarh srpski Irinej predložio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da posmrti ostaci Nikole Tesle budu sahranjeni u porti Hrama Svetog Save...Irinej i Nikolić su razgovarali o radovima na obnovi Hrama, a patrijarh je na sastanku izložio i predlog da će mu biti podignut i spomenik...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.