Pak: Mi nećemo objavljivati platformu

Izvor: Danas, 25.Maj.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pak: Mi nećemo objavljivati platformu

Kabinet predsednika Republike neće objavljivati tekst nove platforme o Kosovu i Metohiji, koju je Tomislav Nikolić nedavno poslao premijeru Srbije, ističe za Danas Stanislava Pak Stanković, savetnica za medije predsednika. Ona dodaje samo da bi platforma trebalo da ide u dalju proceduru kada se predsednik i premijer usaglase oko konačnog teksta. Precizan datum sastanka ovim povodom Nikolića i Vučića još nije utvrđen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << a Pakova podseća da je premijer već rekao da će to biti kada se vrati iz zvanične posete SAD najavljene za 1. jun.

Pakova je prethodno izjavila juče gostujući na TV Pink da će o platformi predsednika Srbije biti postignut dogovor i da je granica ispod koje predsednik neće ići - priznavanje Kosova i Metohije. Ona je navela da se i premijer Vučić pozitivno izjasnio o platformi i da ima poverenja u Nikolića, koji je platformu napisao pre svega zato što se od Srbije očekuje u nekom trenutku sporazum o normalizaciji i da "Srbija strateški planski pristupi tom događaju koji nas čeka".

Pakova je ocenila da je to odgovorno ponašanje, jer albanska strana već vekovima ima strategiju i plan kako da ostvari "veliku Albaniju" i da bi Srbija trebalo da ima plan šta ona želi u odnosima sa albanskom stranom na Kosovu i Metohiji. "Najgora moguća taktika bi bila da nemate nikakvu strategiju, nikakvu platformu za dalje razgovore sa Albancima", ocenila je Pakova. Prema njenim rečima, platforma je sklona promenama i doradama do granice ispod koje predsednik neće ići, a to je priznavanje Kosova i Metohije.

Premijer Vučić, podsetimo, u nedelju uveče je naglasio da će o platformi razgovarati sa Nikolićem i da ako bude mogućnosti da se nešto realistično uradi izaći će u javnost. "Treba da se razgovara i o stavu Zapada, koji je izrazito negativan u vezi sa platformom. Nije realno da Srbija ima svoje institucije u Srbici, Glogovcu i Uroševcu, to je problem loše politike vođene u prethodnom periodu", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kad se Nikolić i Vučić usaglase"

Izvor: B92, 25.Maj.2015

Kabinet predsednika Republike neće objavljivati tekst nove platforme o Kosovu i Metohiji koju je Tomislav Nikolić nedavno uputio premijeru Srbije...''Platforma bi trebalo da ide u dalju proceduru kada se predsednik i premijer usaglase oko konačnog teksta'', kaže za Danas Stanislava Pak Stanković,...

Nastavak na B92...

Pak: Nećemo objavljivati tekst platforme do usaglašavanja

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 00:41

Kabinet predsednika Republike neće objavljivati tekst nove platforme o Kosovu i Metohiji koju je Tomislav Nikolić nedavno uputio premijeru Srbije, kaže Stanislava Pak Stanković, savetnica predsednika za medije...''Platforma bi trebalo da ide u dalju proceduru kada se predsednik i premijer usaglase...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.