Nikolića i Vučića traže za svedoke

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 06:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolića i Vučića traže za svedoke

Advokati porodice Slavka Ćuruvije juče su zatražili da se sasluša Mira Marković, dok je odbrana bivših čelnika DB zahtevala da svedoče Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Svetlana Ražnatović...

Advokat Rajko Danilović, koji zastupa Jovu Ćuruviju, brata ubijenog novinara, tražio je da se sasluša Mirjana Marković. Obrazložio je da je tokom istrage utvrđeno da je ona inicirala objavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sramnog teksta “Ćuruvija dočekao bombe” i da je kao predsednica JUL-a zahtevala da se novinar pozove na odgovornost.

S druge strane, odbrana optuženih tadašnjeg šefa DB Radomira Markovića, šefa Centra DB Beograda Milana Radonjića, glavnog inspektora Druge uprave DB-a Ratka Romića i pripadnika rezervnog sastava Miroslava Kurka tražila je saslušanje čelnika Srbije.

Branioci optuženih obrazložili su da traže saslušanje predsednika i premijera, jer su i tada participirali u vlasti i znali su šta se dešava. Predloženo je i da bude saslušana Svetlana - Ceca Ražnatović, jer je bila prisutna kada je Milorad Ulemek Legija, prema svedočenjima braće Aleksandra i Miloša Simovića, osuđenih pripadnika zemunskog klana, pokazao Milošu Simoviću sada optuženog Kuraka, rekavši da je on ubio Ćuruviju.

- Tražimo da se izdvoji iskaz Ulemeka. Ne možemo da verujemo da ga je neko izmanipulisao kao za Ibarsku magistralu. Želimo da bude saslušan - zahtevala je advokatica Zora Dobričanin, koja brani Radonjića i Romića. Tužilaštvo za organizovani kriminal takođe je predložilo saslušanje Ulemeka, jer je on u istrazi dao zvaničnu izjavu u kojoj je označio sada četvoricu optuženih kao ubice Ćuruvije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.