Nikolić zahvalio Handkeu na zalaganju za Srbiju

Izvor: Studio B, 22.Maj.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić zahvalio Handkeu na zalaganju za Srbiju

Predsednik Republike Tomislav Nikolić razgovarao je sa istaknutim austrijskim piscem Peterom Handkeom i zahvalio mu na zalaganju da se Srbi na što verodostojniji način prikažu čitalačkoj publici u svetu. 22 Maj 2015 13:01

U prijatnom i prijateljskom razgovoru predsednik Nikolić je zahvalio gostu na nesebičnoj ljubavi prema Srbiji i čestitao Handkeu dobijanje Povelje i zvanje počasnog građanina >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Beograda, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Handke je istakao da razumevanje i ljubav prema našem narodu i državi, koja je beskompromisno uzvraćena, njemu predstavlja dodatni motiv u zalaganju za što verodostojnijim prikazom jednog naroda pogrešno shvaćenog i nepravedno okrivljenog.

"Velikodušnost ljudi u Srbiji ne sreće se nigde drugde u svetu", zaključio je Handke.

Predsednik Nikolić je istakao da je Beograd sada bogatiji za još jednog važnog člana zajednice i velikim prijateljem Srbije, zaključivši da je opuštenost koju gost oseća u Srbiji siguran znak da je dopro do srca naših građana, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.