Nikolić u Emiratima, obišao Zajed džamiju

Izvor: Mondo, 23.Nov.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Emiratima, obišao Zajed džamiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u dvodnevnoj radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), na poziv prestolonaslednika Abu Dabija Muhameda bin Zajeda.

Foto: Beta/Milan Obradović

Tomislav Nikolić obišao je danas u Abu Dabiju jednu od najvećih džamija na svetu, Zajed džamiju.

"Na mestu spomenika od velike emotivne i moralne vrednosti za narod UAE i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njegovih vladara, postoji osećanje dubokog poštovanja prema viziji Nj. V. šeika Zajeda bin Sultana Al Nahjana, oca nacije koji mudro vodio svoj narod", upisao je predsednik Srbije u knjigu utisaka.

"U vremenu kada su odnosi Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u usponu možemo samo da izrazimo nadu i veru da će prijateljstvo dva naroda trajati i razvijati se u skladu sa usponom i prosperitetom dveju zemalja", istakao je Nikolić.

Predsednik je razgovarao i sa Jusufom Alijem, vlasnikom kompanije "Lulu", vodećeg lanca hipermaketa u UAE, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

Nikolić je istakao da tradicionalno prijateljstvo Srbije i Emirata daje ekonomskim odnosima stabilnu i izvesnu budućnost.

On se zahvalio vlasniku kompanije "Lulu" na zainteresovanosti za kupovinu srpskih prehrambrenih proizvoda i istakao da Srbija ima dugu tradiciju

proizvodnje hrane.

"Naši prehrambeni proizvodi su veoma kvalitetni i zdravi", istakao je Nikolić i dodao "da naši proizvođači u saradnji sa brojnim naučnim institutima mogu obezbediti hranu

vrhunskog kvaliteta".

"Takođe, može da se razmotri i opcija da "Lulu" investira u proizvodnju one hrane koja se traži u njenim prodajnim lancima prema standardima koje kupci traže", rekao je

Nikolić, kako prenosi njegov kabinet.

"Izuzetna je čast da nas primi predsednik takvog ugleda i sa takvim rezultatima kakve ste Vi postigli", naglasio je Jusuf Ali, vlasnik kompanije "Lulu".

On je informisao predsednika Nikolića o kompaniji "Lulu", rekao da u svojim prodajnim objektima želi da ima srpske prehrambene proizvode, pre svega voće i povrće.

Nikolić je pozvao gospodina Alija da što pre dođe u Srbiju i uveri se da je to pravo mesto za proizvodnju hrane, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

Po dolasku u Abu dabi Nikolić se sastao sa direktorima predstavništva "Energoprojekta" u toj zemlji i izrazio zadovoljstvo zbog dobrog poslovanja te srpske kompanije u regionu Zaliva.

"Vi ste u prednosti, jer ste ovde dugo, i zato što ste veoma otvoreni i spremni na saradnju. Ovde ste došli da ostanete", rekao je Nikolić u tokom susreta sa direktorima predstavništva "Energoprojekta" Nedeljkom Magazinom i Vladimirom Miloševićem.

On je naglasio važnost fleksibilnosti u komunikaciji i spremnosti da se ispoštuju rokovi, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

"Posebno je važno što niste isključivi u komunikaciji, spremni ste da ispoštujete rokove i to vaši partneri znaju da poštuju", podvukao je predsednik.

Nikolić je istakao da bi "trebalo omogućiti srpskim kompanijama koje se bave građevinom da se uključe u projekat gradnje, s obzirom da imamo izuzetno stručne i sposobne ljude za tu oblast", navodi se u saopštenju.

Direktori "Energoprojekta" zahvalili su zbog spremnosti predsednika da sa njima razgovara i upoznali ga sa projektima koje rade u Abu Dabiju i Dubaiju, kao i sa brojnim izazovima sa kojima se suočavaju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.