Nikolić u Abu Dabiju: Tradicionalno prijateljstvo dve zemlje

Izvor: Blic, 23.Nov.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Abu Dabiju: Tradicionalno prijateljstvo dve zemlje

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas u Abu Dabiju jednu od najvećih džamija na svetu, Zajed džamiju, a razgovarao je i sa Jusufom Alijem, vlasnikom kompanije "Lulu", vodećeg lanca hipermaketa u UAE, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

U razgovoru sa Alijem , Nikolić je istakao da tradicionalno prijateljstvo Srbije i Emirata daje ekonomskim odnosima stabilnu i izvesnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budućnost.

On se zahvalio vlasniku kompanije "Lulu" na zainteresovanosti za kupovinu srpskih prehrambrenih proizvoda i istakao da Srbija ima dugu tradiciju proizvodnje hrane.

"Naši prehrambeni proizvodi su veoma kvalitetni i zdravi", istakao je Nikolić i dodao "da naši proizvođači u saradnji sa brojnim naučnim institutima mogu obezbediti hranu vrhunskog kvaliteta".

"Takođe, može da se razmotri i opcija da "Lulu" investira u proizvodnju one hrane koja se traži u njenim prodajnim lancima prema standardima koje kupci traže", rekao je Nikolić, kako prenosi njegov kabinet.

"Izuzetna je čast da nas primi predsednik takvog ugleda i sa takvim rezultatima kakve ste Vi postigli", naglasio je Jusuf Ali, vlasnik kompanije "Lulu".

On je informisao predsednika Nikolića o kompaniji "Lulu", rekao da u svojim prodajnim objektima želi da ima srpske prehrambene proizvode, pre svega voće i povrće.

Nikolić je pozvao gospodina Alija da što pre dođe u Srbiju i uveri se da je to pravo mesto za proizvodnju hrane, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

Predsednik Srbije koji je stigao u posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, danas je u razgovoru sa direktorima predstavništva "Energoprojekta" u toj zemlji izrazio zadovoljstvo zbog dobrog poslovanja te srpske kompanije u regionu Zaliva.

"Vi ste u prednosti, jer ste ovde dugo, i zato što ste veoma otvoreni i spremni na saradnju. Ovde ste došli da ostanete", rekao je Nikolić u tokom susreta sa direktorima predstavništva "Energoprojekta" Nedeljkom Magazinom i Vladimirom Miloševićem.

On je naglasio važnost fleksibilnosti u komunikaciji i spremnosti da se ispoštuju rokovi, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

"Posebno je važno što niste isključivi u komunikaciji, spremni ste da ispoštujete rokove i to vaši partneri znaju da poštuju", podvukao je predsednik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.