Nikolić saopštio imena savetnika, ali ne i šefa kabineta

Izvor: Blic, 02.Jun.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić saopštio imena savetnika, ali ne i šefa kabineta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio ko će mu biti šef kabineta ali je naveo da je postavio savetnike među kojima su profesor prava Oliver Antić i penzionisani policijski general Dragiša Simić.

Nikolić je kako prenosi RTS, u kabinetu koji će imati oko 70 zaposlenih, postavio savetnike, šefove pres službe, protokola, ali još nije odlučio ko će biti njegova desna ruka, čovek koji će obavljati najznačajniju funkciju - biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šef njegovog kabineta.

Nikolić je za RTS naveo da još ni sam nije iskristalisao da li će funkcija šefa kabineta biti ista kao do sada ili će je potpuno promeniti.

- Savetnik za odbranu biće penzionisani policijski general Simić, šef pres službe Stanislava Pak, u kabinetu će biti i Jasmina Mitrović Marić - rekao je Nikolić za RTS.

- Da ne licitiram imenima, sve su to ljudi koje sam upoznao u svom političkom životu i u koje imam veliko poverenje - kazao je on.

Nikolić je rekao da će redovni profesor Pravnog fakulteta Oliver Antić biti njegov savetnik za pravna pitanja.

U kabinetu 70 zaposlenih

Nikolićev kabinet će imati oko 70 zaposlenih, od čega deo otpada na tehničko osoblje, koje je nasledio od prethodnika Borisa Tadića. Prema njegovim rečima, otišli su samo oni koji su bili vezani za funkciju predsednika Republike, a koje je doveo Tadić.

RTS podseća da je Antić bio i dekan u vreme kada su mnogi profesori, kritični prema tadašnjem sistemu, bili primorani da napuste katedre. Dugo godina je bio član radikala, a kasnije jedan od osnivača SNS-a.

Generalni sekretar u Predsedništvu biće Nebojša Rodić, koji je 1997. godine bio zamenik sekretara Skupštine, a ranije i sekretar Republičke izborne komisije.

Predsednikov lični sekretar će biti, kako RTS navodi, Nikolićev šurak Miroslav Latinović.

RTS navodi da se spekuliše da bi mesto Nikolićevog šefa kabineta moglo pripasti javnosti malo poznatom Milanu Bačeviću, petom na listi SNS-a, zaduženom za finansije i unutrašnje uređenje stranke i dodaje da je Bačevićeva ćerka udata za Nikolićevog mlađeg sina.

Nikolić je komentarišući tu mogućnost naveo da odluku još nije doneo i dodao da postoje ozbiljni poslovi koje bi Bačević mogao da radi.

- Postoje ozbiljni poslovi koje bi Bačević mogao da radi. Šef kabineta je nešto drugo, mislim da ni sam nisam iskristalisao da li će šef kabineta biti funkcija na način na koji je bila do sada, ili ću tu funkciju potpuno da promenim - rekao je on.

Upitan na koji način, Nikolić je odgovorio da nije od onih kojima saradnici mogu da kažu "Nemojte vi time da se bavite, to ću ja".

- Hoću da odgovaram za ono što uradim ili za ono što ide i uz predsednika, dakle mnogo toga ću morati da preuzmem na sebe - kazao je on.

Stručnjaci su za RTS podsetili da je šef kabineta uvek čovek od najvećeg predsednikovog poverenja, koji dobija sve informacije upućene šefu države - preoblikuje ih, selekcioniše, procenjuje šta je potrebno naglasiti, a šta zanemariti.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikolić saopštio imena savetnika ali ne i šefa kabineta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2012

BEOGRAD -..Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da još nije odlučio ko će mu biti šef kabineta ali je naveo da je postavio savetnike među kojima su profesor prava Oliver Antić i penzionisani policijski general Simić...Nikolić je kako prenosi RTS, u kabinetu koji će imati oko 70 zaposlenih,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.