Nikolić posetio OŠ Lazar Savatić

Izvor: RTS, 30.Maj.2013, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić posetio OŠ "Lazar Savatić"

Povodom 50 godina rada OŠ "Lazar Savatić" u Zemunu, predsednik Tomislav Nikolić obišao tu obrazovnu ustanovu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas Osnovnu školu "Lazar Savatić" u Zemunu, povodom 50 godina njenog rada, a koju je februara ove godine odlikovao Srebrnom medaljom za naročite zasluge u prosvetnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delatnosti.

Ta škola osnovana je septembra 1962. godine, ime je dobila po narodnom heroju Lazaru Savatiću, a radi u jednoj smeni, ima 865 đaka, u 30 odeljenja.

Škola raspolaže najmodernijim kabinetima, učilima, prostorom za rekreaciju, radionicama.

O renomeu te škole govore brojna priznanja, kao i nagrade i medalje koje su njeni đaci osvojili na takmičenjima i konkursima.

Nikolić je, u jednoipočasovnoj poseti, obišao učinioce, školski bioskop, fiskulturnu salu, školsku biblioteku, diskoteku.

Obišao je i salu za ručavanje, gde je deci delio korpe sa jabukama, zatim i kabinet za tehničko obrazovanje i informatiku sa radionicom, kao i zubarsku ordinaciju.

Tokom obilaska, predsednik Srbije je razgovarao sa đacima, od kojih je dobio razne poklone, a od učenika Alekse Kukrkića i knjigu koju je on napisao "Titanik - posmatran očima jednog dečaka".

Nikolić je mladog autora zamolio da mu se potpiše na knjigu, da bi mogao jednog dana kada postane slavan da se hvali da ima tu knjigu i taj potpis, i obećao mu da će on i direktor škole Ilija Jovičić pomoći da nađe izdavača.

Predsednika države je u svečanoj sali škole dočekao hor sa pesmom "Vostani Serbie", a zatim su deca iz raznih sekcija izvela recitacije, pesme i himnu škole, odnosno deo programa koji su pripremili za svečanu akademiju povodom proslave 50 godina škole.

Nikolić je u obraćanju đacima, rukovodstvu i kolektivu škole poručio da je došao u školu koja je prva dobila Sretenjsko priznanje i poručio da je to zasluga ne samo današnjih, već i generacija koje su tokom 50 godina pohađale tu ustanovu.

Prema njegovim rečima, došao je da vidi tu najbolju školu u zemlji, da se sam uverio u to svojim očima i da će morati da se trudi da sve škole liče na nju.

On se zahvalio i nastavnom kadru i učenicima, ali i roditeljima zbog uspeha koje ta škola postiže i obećao da će s vremena na vreme dolaziti da ih obiđe i vidi kako napreduju.

Predsednik je proveo jedno vreme u razgovoru sa učenicima i nastavnicima, a onda su se svi zajedno slikali za zajedničku fotografiju.

Nikolić se na kraju obilaska upisao i u knjigu utisaka.

"I pre ovog obilaska znao sam da je Sretenjsko priznanje koje sam dodelio Osnovnoj školi 'Lazar Savetić' otišlo u prave ruke. Danas sam se potpuno uverio. Čestitam svima, pa i direktoru, koga i onako s pravom svi hvale. Mnogo dece i uspeha želi Tomislav Nikolić", napisao je predsednik Srbije u knjizi utisaka.

Nikolić je danas obišao tu školu jer zbog državničkih obaveza nije u mogućnosti da prisustvuje sutrašnjoj akademiji povodom 50 godina rada škole.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.