Nikolić o klimatskim promenama u Parizu zajedno sa Obamom, Putinom, Olandom

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić o klimatskim promenama u Parizu zajedno sa Obamom, Putinom, Olandom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u ponedeljak, 30. novembra, u Parizu, gde će učestvovati na konferenciji UN o klimatskim promenama "COP21" i razgovarati sa kolegama iz mnogih zemalja sveta, saopštila je danas Pres služba predsednika.

Predsedniku Nikoliću ukazano je posebno poštovanje, jer će imati retku priliku da se obrati liderima najvećih i najuticajnih zemalja - predsedniku Francuske Fransoa Olandu, predsedniku Ruske Federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vladimiru Putinu, predsedniku Kine Si Djipingu, predsedniku SAD Baraku Obami, premijeru Velike Britanije Dejvidu Kameronu i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije će se susresti sa šefovima država na marginama konferencije i između ostalog podvući da je Srbija atraktivan i poželjan partner koji ima brojne komparativne prednosti za razvoj političke, ekonomske, kulturne i svake druge saradnje.

Tokom konferencije predsednik Nikolić srešće se i sa predsednikom Meksika Enrike Pelja Nijetom, predsednikom Moldavije, Nikolajem Timoftijem, Šri Lanke Maitripalom Sirisenom, Indonezije, Perua Olantom Humalom, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IDE U PARIZ: Nikolić se obraća Putinu, Obami...

Izvor: Kurir, 28.Nov.2015, 02:18

On će učestvovati na konferenciji UN o klimatskim promenama COP21 i razgovarati s kolegama iz mnogih zemalja sveta...BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće u ponedeljak u Parizu na konferenciji UN o klimatskim promenama COP21 i razgovarati s kolegama iz mnogih zemalja sveta...Predsedniku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.