Nikolić i Vorlik za nastavak pregovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Vorlik za nastavak pregovora

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik razgovarali su danas o potrebi skorog nastavka pregovora Srbije i privremenih vlasti u Prištini, a Nikolić je istakao da je Vlada Srbije angažovana da stvori uslove za nastavak pregovora.

Predsednik Srbije i ambasadorka SAD saglasili su se da je neophodno sačuvati stabilnost na prostoru Kosova i Metohije, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Nikolić je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrebu da pregovori sa tehničkog budu podignuti i na politički nivo.

Predsednik Srbije je rekao i da je potrebno da se po pitanju Kosova i Metohije preuzme odgovornost prema građanima i interesima Srbije i da sve što bude dogovoreno u nastavku pregovora bude precizno definisano kako bi se izbegla višestruka tumačenja.

On je još jednom naglasio svoju rešenost da se po pitanju problema južne srpske pokrajine u Srbiji postigne konsenzus svih relevantnih političkih i društvenih faktora.

Govoreći o teškoj ekonomskoj situaciji u Srbiji, Nikolić je istakao da je zemlji pre svega potrebno ponovno uspostavljanje saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom, kao i privlačenje novih investicija, prvenstveno u poljoprivredu i energetiku, kao dve velike razvojne šanse.

"Samo vrednim radom i odgovornom državnom ekonomskom politikom Srbija može izaći iz ekonomske krize u kojoj se već duže vreme nalazi", istakao je predsednik Nikolić u razgovoru sa ambasadorkom SAD.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.