Nikolić i Kirbi o Raminoj poseti

Izvor: RTV Pink, 10.Nov.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Kirbi o Raminoj poseti

Srbija je na sebe preuzela inicijativu da sa svim susednim državama gradi što bolje odnose i tako će biti i ubuduće, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na sastanku sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem.



Majkl Kirbi je rekao predsedniku Nikoliću da mu je veoma jasna delikatnost i osetljivost posete albanskog premijera Edija Rame Srbiji, navodi se u saopštenju predsednika.Kirbi je izrazio podršku SAD dvogodišnjim naporima predsednika Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << da uspostavi što bolje i stabilnije odnose u regionu, što je, kako je istakao, već dalo i konkretne rezultate. Kako je saopštila Pres služba predsednika Srbije, ambasador SAD je takođe istakao da mu je veoma jasna delikatnost i osetljivost posete premijera Albanije Srbiji, pogotovo nakon nedavnih incidenata. Predsednik Nikolić je rekao da je Srbija na sebe preuzela inicijativu da sa svim susednim državama gradi što bolje odnose i da će tako biti i ubuduće. On je podsetio da je prvi konkretniji kontakt sa Albanijom nakon dužeg vremena, bila poseta tadašnjeg ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića Tirani. Nikolić je izrazio uverenje da bi se svi sporovi na Balkanu mnogo lakše rešavali ukoliko bi sve balkanske države postale članice Evropske unije. Predsednik Srbije i ambasador SAD razgovarali su i o zainteresovanosti američkih kompanija za investiranje u privredu Srbije, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTV Pink...






Povezane vesti

Nikolić: Srbija će graditi što bolje odnose sa susedima

Izvor: Studio B, 10.Nov.2014

Srbija je na sebe preuzela inicijativu da sa svim susednim državama gradi što bolje odnose i tako će biti i ubuduće, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na sastanku sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem...Kirbi je rekao da mu je veoma jasna delikatnost i osetljivost posete albanskog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.