Nikolić čestitao Dudi izbor za predsednika Poljske

Izvor: RTS, 26.Maj.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić čestitao Dudi izbor za predsednika Poljske

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Andžeju Dudi izbor za predsednika Poljske i izrazio uverenje da će dve države i za vreme njegovog mandata nastaviti da jačaju odnose i unapređuju saradnju.
"Odnosi između Srbije i Poljske zasnovani su na tradicionalnoj bliskosti i prijateljstvu naših naroda i počivaju na čvrstim temeljima međusobnog razumevanja i uvažavanja. Srbija u Poljskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vidi bliskog prijatelja i visoko ceni podršku Vaše zemlje našim naporima da postanemo deo Evropske unije", navodi se u čestitki predsednika, prenosi Tanjug.

"Povodom Vašeg izbora na funkciju predsednika Republike Poljske, u ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspešno obavljanje te odgovorne dužnosti", navodi se u čestitki, saopštila je služba za saradnju sa medijima.
Nikolić je izrazio uverenje da će Srbija i Poljska i u vreme mandata Dude nastaviti da jačaju odnose i unapređuju svestranu bilateralnu saradnju, u obostranom interesu dva naroda, navodi se u čestitki.
U Poljskoj je u nedelju održan drugi krug predsedničkih izbora na kojima je pobedu odneo konzervativac Andžej Duda sa 51,55 odsto glasova, a njegov protivkandidat doskorašnji predsednik Bronislav Komorovski 48,45 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija.
Andžej Duda će preuzeti dužnost u avgustu.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.