Nikolić: Velika Albanija opasnost za ceo region

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: "Velika Albanija" opasnost za ceo region

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić osudio je stvaranje tzv. "velike Albanije", rekavši da taj projekat predstavlja opasnost za mir i stabilnost celog balkanskog regiona i izričito naglasio - "ne" nezavisnosti Kosova i "da" nastavku dijaloga s Prištinom

Nikolić je juče, u intervjuu za italijansku agenciju ANSA, uoči posete predsednika Italije Serđa Matarele Beogradu, istakao da Beograd želi da nastavi dijalog s Prištinom uz posredovanje EU, kako bi konačno rešio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konkretne probleme s kojima se narod suočava i doveo do potpunog pomirenja i mirnog suživota svih stanovnika Kosova.

Nikolić je, takođe, kritikovao Prištinu zbog nedovoljno pokazane volje u sprovođenju Briselskog sporazuma.

"Srbija je učinila sve što je bilo neophodno u sprovođenju Briselskog sporazuma na terenu, dok albanska strana nije pokazala ni minimalni znak dobre volje", rekao je Nikolić.

"Očekujemo da odgovorni evropski zvaničnici da učine dodatne napore da Albanci ispune ono što su potpisali i da se normalizuje život svih koji žive na Kosovu", dodao je predsednik Srbije.

Nikolić se zahvalio Italiji na snažnoj i konstantnoj podršci procesu evropskih integracija Srbije, što ostaje prioritetni cilj Beograda.

"Srbija je u potpunosti posvećena nastavku svog evropskog puta", naglasio je Nikolić i dodao da je u početnim pregovorima i u fazi skrininga, pomoć italijanskih stručnjaka bila dragocena, a da Srbija sada očekuje otvaranje prvih poglavlja.

Nikolić je za ANSU rekao i da su odnosi između Srbije i Italije odlični, iako uvek postoji prostor za njihovo jačanje na recipročnom planu.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.