Nikolić: Uskoro će biti poznat kandidat, neću se sam kandidovati

Izvor: BKTV News, 14.Feb.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Uskoro će biti poznat kandidat, neću se sam kandidovati

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je jedino izvesno da se neće sam kandidovati na predsedničkim izborima, kako se to spekulisalo, a kad je reč o njegovom dogovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da se "sve saznaje u dan, dva".

"Možda ćete večeras to čuti od Aleksandra Vučića, možda >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sutra, ali sada ne", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Nikolić je istakao da se, ukoliko ga ne kandiduje SNS, neće sam kandidovati na izborima, i istakao da Vučić i on procenjuju šta je najbolje za Srbiju.

"Za sada je naš dogovor da smo uradili mnogo zajedno i da nastavimo dalje zajedno", rekao je Nikolić.

Upitan o pojedinim istraživanjima koja Vučiću prognoziraju pobedu već u prvom krugu, Nikolić je odgovorio da bi Vučić mogao da pobedi apsolutno i lakše nego on, ali da može i on da odnese pobedu.

"Ali, reći da ja ne mogu da pobedim, onda treba da se kaže i ko će to da pobedi", naglasio je Nikolić.

Upitan kako se oseća kada neki istaknuti članovi SNS govore da bi Vučić pre odneo pobedu od njega, Nikolić odgovara da ne vidi ništa loše u tome, ali da smatra da nije dobro iznositi u javnost nešto što nije stav stranke.

Šešelj: Vučić bi mi umanjio šanse da postanem predsednik

"Ali, ja sam navikao u ovih pet godina da pojedinci iz SNS potpuno mirno i slobodno iznose, ne bih rekao svoje, mišljenje, već ono za šta misle da bi meni moglo da nanese štetu", rekao je Nikolić i dodao da to nisu procene, već nečije želje.

Upitan da li želi da se kandiduje, Nikolić je rekao da često u životu kao političar nije radio ono što želi.

"Naći ćemo ono što je najbolje za Srbiju", rekao je Nikolić i dodao da kandidat SNS nema konkurenciju, te da će se i danas razgovarati sa Vučićem.

Nikolić je rekao i da svojom odlukom ne želi da poremeti odnose u Srbiji, i naveo da bi oni bili narušeni ukoliko bi se poremetili odnosi u SNS.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Večeras ili sutra ime predsjedničkog kandidata

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2017

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je jedino izvjesno da se neće sam kandidovati na predsjedničkim izborima, kako se spekulisalo, a što se tiče njegovog dogovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da će se sve saznati za dan-dva..."Možda ćete to večeras...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.