Nikolić: U ponedeljak pregovori o vladi, prvo sa SNS pa sa demokratama

Izvor: Blic, 02.Jun.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: U ponedeljak pregovori o vladi, prvo sa SNS pa sa demokratama

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će u ponedeljak početi razgovore sa parlamentarnim stranakama o formiranju vlade i da će prvo pozvati Srpsku naprednu stranku.

- U ponedeljak počinjem razgovore sa parlamentarnim i političkim strankama i to je moja ustavna i zakonska obaveza i naravno pozvaću prvo delegaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS da o tome razgovaramo - rekao je Nikolić novinarima u rodnoj Bajčetini, prenela je televizija B92.

Nikolić je naveo i da će delegaciji SNS ostaviti izvesno vreme da pokušaju da formiraju vladu "posle čega će pozvati predstavnike Demokratske stranke".

- Naravno ja ne mogu ništa da učinim pre septembra pošto je to rok u kom oni mogu da se dogovaraju, ali mislim da ovim javnim pritiskom izražavam volju javnosti jer se mnoge stvari pravdaju time što Srbija živi u nekom vakumu, u kome nema vladu - naglasio je Nikolić.

On je dodao da pri tome ne misli samo na Kosovo i Metohiju, već i na ekonomsku situaciju.

- Građani Srbije će u ponedeljak ili utorak znati šta je država tačno dogovorila sa Prištinom, rekao je Nikolić.

On je dodao da su svi u Savetu za nacionalnu bezbednost saglasni u tome šta treba činiti na Kosovu i to bez obzira na spekulacije zašto su se desili poslednji incidenti.

Nikolić je, kako je rekao spreman da se sastane i razgovara sa predsednikom opštine Zvečan, koji mu je javno uputio poziv, ali je dodao da to zavisi i od niza institucija u Srbiji.

- Dogovorili smo se da odmah konačno saznamo šta je Srbija dogovorila i na šta imaju prava, a na šta misle da imaju pravo, i u ponedeljak ili utorak imati jasan stav celog saveta za nacionalnu bezbednost, šta je dogovoreno. Da građani znaju šta ih čeka i iza koje odluke stoji njihova država, a iza koje nije dogovorena i predstavlja manipulaciju njihovom voljom i željom, manipulaciju snagom koju sada Priština želi valjda da pokaže - rekao je on.

Šumadijska inauguracija - seljani za Tomu ispekli 13 prasadi i jagnjadi, spremljeno 100 kilograma divljači

U selu Bajčetina kod Kragujevca meštani su danas organizovali slavlje u čast novoizabranog predsednika Srbije. Nikolić, koji je proslavu nazvao "šumadijskom inauguracijom", poručio je da će učiniti sve da Srbija bude srećna zemlja.

- Draga braćo i sestre, zemljaci, ovo je šumadijska inauguracija. Ako ste me vi prihvatili, drugi će da kazu - pa mora da vredi čim ga njegovi ljudi ne rezile i ne psuju nego hoće da sede sa njim pod šatorom i da pevaju", rekao je Nikolić.

Organizatori proslave kažu da su se potrudili da novog predsednika i komšiju dočekaju po starom šumadijskom običaju. U te svrhe ispečeno je 13 prasadi i jagnjadi, ali i spremljeno sto kilograma divljači.

Nikolić je rekao da će sve učiniti da Srbija bude srećna zemlja.

- Ova pobeda predsednička predstavlja početak mnogih pobeda vas, građana Srbije, i zato vam mnogo hvala. Posle ću da naručim pesmu, sad imam posla sa novinarima", rekao je Nikolić.

Povezane vesti: Nikolić: Nadam se da će pregovori DS i SPS o vladi uroditi plodom Mihael Špindeleger: EU ne utiče na koalicije u Srbiji Mićunović: Da vlada radi kao tim Završen sastanak Tadića i Dačića, bez izjava za javnost Vučić: Vlada SNS i DS ne bi bila idealno rešenje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.