Nikolić: Srbiji je mesto u EU, ostaćemo neutralni

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbiji je mesto u EU, ostaćemo neutralni

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbiji mesto u EU i da će EU to shvatiti pre ili kasnije, ali da naša zemlja zarad ulaska u Uniju neće kvariti odnose ni sa kim, niti priznati nezavisnost KiM. "Ispunili smo mnogo više uslova nego neke članice EU i to će EU da shvati pre ili kasnije, ne mislimo da kvarimo odnose sa celim svetom ni po koju cenu, i ne želimo da priznamo nezavisnost KiM ni koju cenu, pa makar značilo da nikad nećemo biti u Svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << trgovinskoj organizaciji (STO), pa i u EU", kazao je Nikolić za kazahstansku televiziju Habar. Prema njegovim rečima, "da smo se opredelili protiv nekih država, verovatno bismo lakše ušli u EU, ali mi jednostavno nismo ni protiv koga, želimo da sarađujemo sa celim svetom". "Mi i taj problem sa EU imamo zato što smo neutralni prema celom svetu", istakao je Nikolić. On je ocenio da je Srbija, posle velikog zastoja u međunarodnim odnosima, "svuda negde na pola puta". "Srbija je posmatrač i u Pokretu nesvrstanih i STO, Srbija je kandidat za članstvo u EU... Napustila je Pokret nesvrstanih, pa je sada stigla do posmatrača, želi da uđe u EU, stigla je do kandidature i pregovora oko članstva, u STO je posmatrač...", primetio je Nikolić. On je zaključio da u "tim velikim organizacijama, posebno u zapadnoj hemisferi, nikada ne možete znati kada ćete nešto postići, kada ćete negde stići i kada će vas primiti, jer to zavisi od mnogo faktora". Predsednik Nikolić boravi od 27. avgusta u zvaničnoj trodnevnoj poseti Kazahstanu, na poziv predsednika te republike Nursultana Nazarbajeva. Nikolić se danas sastao sa predsednikom Donjeg doma parlamenta Kabulom Džakupovim.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nikolić: Nećemo kvariti odnose ni sa kim zbog EU

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2015, 08:27

30.08.2015. -..Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbiji mesto u EU i da će EU to shvatiti pre ili kasnije, ali da naša zemlja zarad ulaska u Uniju neće kvariti odnose ni sa kim, niti priznati nezavisnost KiM...„Ispunili smo mnogo više uslova nego neke članice EU i to će EU...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.