Nikolić: Srbija u Emiratima ima čvrst oslonac

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija u Emiratima ima čvrst oslonac

Tomislav Nikolić izjavio je danas u Abu Dabiju da Srbija ima 'čvrst oslonac' u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Nikolić je završnog dana dvodnevne posete Emiratima rekao da su Srbiji u to zemlji vrata širom otvorena i da je na srpskim privrednicima, vladi, Privrednoj komori da iskoriste te mogućnostu.

"Srbija sada ima čvrst, jak, stabilan oslonac od koga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne traži ništa besplatno, već traži samo da može da razvija svoju ekonomiju, da može mirno da radi, da može da proizvodi i da prodaje. Mislim da su ta vrata širom otvorena i ostaje na nama, na našim privrednicima, vladi, komori da iskoriste mogućenosti za kojima vape druge države i do kojih sigurno nikada neće doći", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije bio je danas na prijemu koji prestolonaslednik UAE, šeik Muhamed bin Zajid, organizuje kako bi saslušao probleme građana.

"Mi smo tamo bili kao specijalni gosti kao ljudi koji su došli iz bratske države, koji su bratski dočekani i koji imaju pravo da se upoznaju s time da i u Emiratima ima problema", rekao je Nikolić, a prenosi RTS.

Predsednk Srbije se prethodno sastao s ministrom kulture, omladine, sporta i turizma UAE, šeikom Nahjanom al Nahjanom.

Nikolić je posle tog sastanka izrazio uverenje da će investicije UAE u Srbiju biti brzo i efikasno realizovane, saopštio je njegov kabinet.

Predsednik Srbije juče je u Abu Dabiju razgovarao s vlasnikom vodećeg lanca hipermaketa u UAE, kompanijom Lulu, Jusufom Alijem, koji je, kako je saopštila pres službe Predsedništva, zainteresovan za kupovinu srpskih prehrambenih proizvoda.

Nikolić je takođe razgovarao s direktorima predstavništva Energoprojekta Nedeljkom Magazinom i Vladimirom Miloševićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nikolić: Srbija ima čvrst oslonac u Emiratima

Izvor: Press, 24.Nov.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Abu Dabiju da Srbija ima čvrst oslonac u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da su Srbiji u toj zemlji vrata širom otvorena. . Nikolić je za RTS rekao da Srbija u Emiratima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.