Nikolić:Srbija je tačka oslonca geopolitike Rusije

Izvor: Mondo, 24.Okt.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić:Srbija je tačka oslonca geopolitike Rusije

Srbija je postala veoma važna tačka oslonca u geostrateškim razmišljanjima Rusije, koja je bila jedan od najvažnijih oslonaca naše zemlje tokom gotovo cele istorije, ocenio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Foto: Screenshot/Faebook

Predsednik Srbije je to napisao na svom Facebook profilu, uz fotografiju članske karte Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji, u koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je primljen kao počasni član.

Nikolić je napisao i da je izuzetno počašćen i srećan što ga je Razvojni centar Ruskog geografskog društva uvrstio među svoje članove.

Rusko geografsko društvo osnovano je 1845. godine ukazom cara Nikolaja Prvog, a Razvojni centar društva otvoren je prošle nedelje u Beogradu, kada je i Nikolić postao počasni član.

Glavna aktivnost tog društva su ekspedicija i istraživanja, obrazovanje, očuvanje tradicije i kulture, objavljivanje knjiga i rad sa mladima.

Savetom pokrovitelja društva predsedava predsednik Rusije Vladimir Putin, dok je predsednik društva ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Srbija tačka oslonca u geostrateškim razmišljanjima Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2016

Srbija je postala veoma važna tačka oslonca u geostrateškim razmišljanjima Rusije, koja je bila jedan od najvažnijih oslonaca naše zemlje tokom gotovo cele istorije, ocenio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić...Predsednik Srbije je to napisao na svom Fejsbuk profilu, uz fotografiju članske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.