Nikolić: Srbija danas nema neprijatelje

Izvor: RTV Pink, 05.Okt.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija danas nema neprijatelje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u spomen-parku u Jajincima da je Srbija oprostila zločincima, ali da zločine nikada neće zaboraviti.



Srbija nema neprijatelje i sarađuje sa svima koji to iskreno žele i koji u toj saradnji sa nama razgovaraju kao sa sebi ravnima, rekao je Tomislav Nikolić na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << komemoraciji u Jajincima. "To je ta državnička strategija kojoj smo posvećeni da naša jedinstevna pozicija raskrsnice nikada više ne bude povod za sukob i da je istaknemo kao svoju prednost, izgrađujemo u svesti Evrope i sveta kao prirodno susretanje različitosti, dobronamernu kuću na putu u kojoj se sarađuje dogovara, grade prijateljstva i ostvaruju zajednički interesi" rekao je Nikolić, prenosi Tanjug. Nikolić je istakao da dobrosusedske odnose u regionu, Evropi i svetu Srbija gradi kao savesna i ka budućnosti okrenuta zajdenica mrtvih, živih i budućih. "Mrtvi nas uče, budućima smo posvećeni", poručio je predsednik Srbije. Prema njegovim rečima, sećanje na grad nevino stradalih ovde u Jajincima čuvaćemo zauvek. "Njihovo stradanje je deo našeg kolektivnog pamćenja, istorijski ožiljak na duši i države i društva koji nas obavezuje da u ime svih nevino mučenih i ubijenih Srba, Jevreja i Roma ostanemo onaj deo svesti i savesti čovečanstva koji čini sve da se ovakvi zločini ma gde u svetu ne ponove", podvukao je Nikolić.Kako je rekao, ako iko ima pravo da opominje u ime nevino stradalih i da poziva svet na mir, razum i pomirenje, onda je to Srbija. "Činimo to ponosni na pretke, odgovorni prema potomcima", podvukao je predsednik Srbije. "Istorija Srbije je stalno stradanje, svaka sila je udarala na nas, zato je naš namučeni narod napisao istoriju slobodarstva koji nikad nije osvajao nego se branio i odbranio, dovodeći se na ivicu opstanka", rekao je Nikolić. Predsednik Nikolić je naveo da je oktobar poseban mesec prošaran tugom i srećom, kao i čitava naša istorija

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.