Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj, kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Posle sastanka sa Vasiljkovićevim advokatom Draganom Palibrkom, "Srbija, ako se od nje to traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju".

- Optužnice koje su podignute protiv državljana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih, imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu - rekao je predsednik Nikolić, i naveo da je krajnji cilj naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, advokat Palibrk obavestio je predsednika Srbije o pojedinostima vezanim za suđenje Draganu Vasiljkoviću, i upoznao ga sa problemima koje ima kao njegov branilac.

On je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno da obilazi Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i da mu daje pravne savete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.

Palibrk je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu.

- Advokat je izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja - navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.