Nikolić: Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije

Izvor: RTS, 07.Dec.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa advokatom Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan, i naglasio da Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj.
Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doprinese fer i pravičnom suđenju, rekao je Nikolić.
Optužnice, koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih, imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu, podvukao je predsednik Nikolić i naveo da je krajnji cilj naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Advokat Dragan Palibrk obavestio je predsednika Srbije o pojedinostima vezanim za suđenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan i upoznao ga sa problemima koje ima kao njegov branilac.
On je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno da obilazi Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i da mu daje pravne savete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.
Palibrk je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu.
Advokat je izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, kome se u Hrvatskoj sudi zbog navodnih ratnih zločina, ima pravo na pravnu pomoć Srbije. Nikolić je tokom razgovora sa pravnim zastupnikom Vasiljkovića, advokatom Draganom Palibrkom ocenio da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije"

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa advokatom Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan. On je naglasio da Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj...- Srbija, ukoliko se to od nje traži,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.