Nikolić: Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije

Izvor: B92, 07.Dec.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa advokatom Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan.

Nikolić
je naglasio da Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj.

Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Nikolić.

Optužnice, koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih, imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu, podvukao je predsednik Nikolić i naveo da je krajnji cilj naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Advokat Dragan Palibrk obavestio je predsednika Srbije o pojedinostima vezanim za suđenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, i upoznao ga sa problemima koje ima kao njegov branilac.

On je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno da obilazi Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i da mu daje pravne savete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.

Palibrk je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu.

Advokat je izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da Dragan Василјковић nije bio nadležan za ta područja, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.