Nikolić: Fondacija potrošila sedam miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2014, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Fondacija potrošila sedam miliona evra

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je fondacija njegove supruge Dragice dodelila pomoć ukupne vrednosti sedam miliona evra, a da su sve novčane donacije došle od kompanija u stranom vlasništvu.

"Oko 3,7 miliona je domaća pomoć u robi za vreme poplava. To je ne samo građevinski materijal, nego sve, od vode, mleka, pelena za decu, hrane", rekao je Nikolić za Televiziju "Pink".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
On je kazao da je oko tri miliona evra Fondacije uloženo u opremanje i izgradnju porodilišta, donacije u lekovima i medicinskoj opremi, i izrazio uverenje da bi 2015. ili 2016. godine moglo biti obezbeđeno još sedam miliona evra.

"Mnoge firme koje će donirati, a to su sve strane kompanije bez srpskog vlasništva u njima, ne obaziru se na ovo što se piše (u medijima). Obaziru se na to koliko je novca išlo i na šta je utrošen", rekao je Nikolić.

On je rekao da novac koji iz inostranstva stiže na žiro račun Fondacije Dragice Nikolić prolazi kroz "sve moguće kontrole", navodeći primer Sjedinjenih Američkih Država, gde uplata "putuje" dva meseca zbog kontrole pranja novca.

Predsednik Srbije je kazao da su režijski troškovi Fondacije 0,05 odsto, dok druge imaju troškove i do 20-30 odsto, istakavši da fondacija njegove supruge "sigurno neće imati ni jedan fiktivan račun".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Fondacija potrošila sedam miliona evra

Izvor: RTS, 28.Dec.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je fondacija njegove supruge Dragice dodelila pomoć ukupne vrednosti sedam miliona evra, a da su sve novčane donacije došle od kompanija u stranom vlasništvu...Društvo 1 Nikolić: Fondacija potrošila sedam miliona evra..2 Niš dobio Kliniku za kardiohirurgiju..3...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.