Nikolić: Fondacija potrošila sedam miliona evra

Izvor: RTS, 28.Dec.2014, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Fondacija potrošila sedam miliona evra

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je fondacija njegove supruge Dragice dodelila pomoć ukupne vrednosti sedam miliona evra, a da su sve novčane donacije došle od kompanija u stranom vlasništvu.

Društvo 1 Nikolić: Fondacija potrošila sedam miliona evra

2 Niš dobio Kliniku za kardiohirurgiju

3 Led pokosio voćnjake i šume

4 "Razmena" turista između Moskve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Niša

5 Snežni talas u Srbiji, putevi prohodni

Tomislav Nikolić je precizirao da je oko 3,7 miliona domaća pomoć u robi za vreme poplava, prenosi Beta.

"To je ne samo građevinski materijal, nego sve, od vode, mleka, pelena za decu, hrane", rekao je Nikolić za televiziju Pink.

Predsednik je objasnio da je oko tri miliona evra Fondacije uloženo u opremanje i izgradnju porodilišta, donacije u lekovima i medicinskoj opreme.

Nikolić je izrazio uverenje da bi 2015. ili 2016. godine moglo biti obezbeđeno još sedam miliona evra.

"Mnoge firme koje će donirati, a to su sve strane kompanije bez srpskog vlasništva u njima, ne obaziru se na ovo što se piše (u medijima). Obaziru se na to koliko je novca išlo i na šta je utrošen", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije naglasio je da novac, koji iz inostranstva stiže na žiro-račun Fondacije Dragice Nikolić, prolazi kroz "sve moguće kontrole", navodeći primer SAD, gde uplata "putuje" dva meseca zbog kontrole pranja novca.

Predsednik Srbije je kazao da su režijski troškovi Fondacije 0,05 odsto, dok druge imaju troškove i do 20-30 odsto i naglasio da fondacija njegove supruge "sigurno neće imati ni jedan fiktivan račun".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.