Nesuglasice, ali turskih firmi trostruko više

Izvor: B92, 27.Okt.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesuglasice, ali turskih firmi trostruko više

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija potpuno otvorena za investicije turskih kompanija.

On je u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Turske Mehmetom Kemalom Bozajem rekao i da se tu ništa neće promeniti ni ubuduće.

Kako se navodi u saopštenju kabineta, Nikolić je rekao da dve zemlje imaju dobre, prijateljske i čvrste odnose, uprkos povremenim nesuglasicama i drugačijim viđenjima pojedinih dešavanja.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su Srbija i Turska u poslednjih nekoliko godina znatno intenzivirale ekonomsku saradnju, što je ocenio kao jako dobro, ali i da još postoje brojne oblasti u kojima saradnja nije ostvarena u punom kapacitetu i na čemu treba više raditi u narednom periodu.

Ambasador Bozaj je istakao da je broj turskih kompanija koje posluju u Srbiji u poslednjih par godina utrostručen, i sada 91 turska firma radi u Srbiji.

Bozaj je, takođe, zamolio da novo porodilište u Novom Pazaru, koje je zajednička investicija Fondacije "Dragica Nikolić" i Turske agencije za međunarodnu pomoć i koordinaciju, otvore supruge dvojice predsednika, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.