NVO traže od Nikolića da obezbedi učešće žena u Vladi

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jul.2012, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO traže od Nikolića da obezbedi učešće žena u Vladi

BEOGRAD, 24. jula 2012. (Beta) - Nekoliko destina nevladinih organizacija zatražile su u utorak od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpiše Zakon o ministarstvima i dopune Zakona o Vladi ukoliko nema mehanizma kojim će se obezbediti da u njoj bude minimum 30 odsto žena.

BEOGRAD, 24. jula 2012. (Beta) - Nekoliko destina nevladinih organizacija zatražile su u utorak od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpiše Zakon o ministarstvima i dopune Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << o Vladi ukoliko nema mehanizma kojim će se obezbediti da u njoj bude minimum 30 odsto žena."Predsednik Nikolić je direktno izabran od gradjanki i gradjana Srbije sa obećanjem da će biti predsednik svih gradjana, a ne političke partije. Mi smatramo da 3,6 miliona žena u Srbiji moraju biti adekvatno predstavljene u Vladi Srbije i da je njegova obaveza da to obezbedi", navedeno je u saopstenju Centra za moderne veštine, koji je predsedniku uputio otvoreno pismo u ime 30 NVO.Kako je navedeno, primetno je da i druge zemlje uključuju sve veći broj žena u rad njihovih vlada i "da su svi svesni da upravo žene donose novu energiju i snagu vladama zemalja, koje su kao i naša u krizi".U saopštenju se ističe da je ravnopravnost jedna od temeljnih vrednosti svakog društva, a rodna ravnopravnost je upravo ta prva stepenica na kojoj se vidi da li jedno društvo ima nameru da uvažava druge i drugačije i jednako zastupa sve.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.