NIKOLIĆ U PEKINGU: Sa Đinpingom sam pevao Bela, ćao

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 06:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ U PEKINGU: Sa Đinpingom sam pevao Bela, ćao

PEKING - Srbija može da bude glavni oslonac Kine u Evropi, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i naveo da je izuzetno zadovoljan bilateralnim odnosima dve države i da, uz mali napor Kine, Srbija, koj sad ima sedam i po miliona stanovnika, može da postane zemlja u kojoj neće biti nezaposlenih!

Nikolić se osvrnuo i na popularnost jugoslovenskih filmova u Kini, pa je tako rekao da su na prvom zvaničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << susretu posle izbora Sija Ðinpinga za predsednika Kine razgovor završili tako što su pevali pesmu „Bela, ćao“ iz partizanskog filma:

- Si Ðinping je odrastao u Kini, koja je bila spremna na prijateljstvo sa Srbijom, i to je možda bilo odlučujuće da se uspostavi ovakvo prijateljstvo.

(K. B.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.